wakkert het vuur aan van woorden & daden. We bieden onderdak aan eigen projecten en zijn een gastvrij huis voor plannen van dichters en dromers.
COVER De Eenzame Uitvaart peter mangel schots

Boek: De Eenzame Uitvaart in Leuven

Peter Mangel Schots blikt terug op de eerste dertig eenzame uitvaarten die hij bijwoonde als stadcoördinator in Leuven. Het boek bevat naast Peters verslagen ook de gedichten van de Dichters van dienst waaronder Mustafa Kör, Herlinda Vekemans, Paul Bogaert e.v.a. Op zondag 1 oktober vindt de boekvoorstelling plaats. Toegang is gratis: graag wel reserveren. Tijdelijk kun je je exemplaar met korting reserveren

VZ vers vuur V7 website

vers vuur

Dit gloednieuwe festival van VONK & Zonen palmt de site van de Blikfabriek in voor een lange avond vol taal in vele vurige vormen. Eerste editie: zaterdag 16 december 2023.

Meer over dit project
Op de agenda  
vrijdag 22 september 2023
meerdere dagen
Les Halles de Schaerbeek
zaterdag 23 september 2023
10:00
zondag 1 oktober 2023
11:00
zondag 29 oktober 2023
14:00
donderdag 16 november 2023
19:30
Pieter Delfosse
© Lize Spit

In gesprek met Pieter Delfosse

Via De VONK bieden we werkruimte voor het uitwerken van een plan van een literaire maker. In 2022 werd Pieter hiervoor geselecteerd en momenteel werkt hij aan ENFIN/SOIT. We gingen met hem in gesprek over zijn creatieproces, smalltalk en wat we kunnen verwachten van de browser game waarbij je speelt afgeluisterde zinnen.

20220811 Vonk Zonen Babelbuhhne LR Tim Theo Deceuninck 23 kopie

Literaire plannen die je met ons wilt delen?

Wij zijn erg nieuwsgierig naar wat je bezighoudt. Heb je een idee, plan of project dat aanhaakt, aansluit of op een manier zou kunnen passen bij VONK & Zonen?
Een concept dat een vonkje zou kunnen gebruiken of dat je aan ons wilt pitchen? Stuur het naar ons op! We lezen je idee graag en bespreken de plannen die worden ingestuurd eens per maand in ons artistiek overleg.

Schermafbeelding 2023 05 19 om 15 16 56
© Kato Clarysse

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe verslagen van De Eenzame Uitvaart?

Wanneer er een eenzame uitvaart plaatsvindt wordt er een verslag geschreven. Deze wordt samen met het gedicht gepubliceerd op de website. We versturen een nieuwsbrief wanneer er een nieuwe verslag is verschenen.

Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken
Ondernemingsnr. 0809.536.660

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by