Projecten

Dit festival in de breedste zin van het woord palmt de site van de Blikfabriek in voor een avond vol taal in vele vurige vormen. Volgende editie: zaterdag 25 mei 2024.

Lees meer

De Eenzame Uitvaart is een sociaal en literair project waarbij dichters voor eenzaam gestorvenen een persoonlijk gedicht schrijven en dit op de uitvaart voordragen.

Lees meer

Het Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium in de Blikfabriek in Hoboken waar de residenten dag en nacht terecht kunnen om elk aan hun eigen projecten te werken, en samen in gesprek gaan over het creatieproces.

Lees meer

Deze game neemt je mee in de poëzie van de small talk. Puzzel zelf geestige, ontroerende, absurde of pijnlijk herkenbare gesprekken uit een databank van afgeluisterde zinnen.

Lees meer

De Partij voor de Poëzie is een partij met slechts één programmapunt: Meer Poëzie. Altijd. Overal.

Lees meer

VONK & Zonen biedt een stimuleringsprijs voor een concept van een creatie, project of performance van een literaire maker, duo of collectief.

Lees meer

Fatena Al Ghorra nodigde tussen 2016 en 2021 verschillende Nederlandstalige en Arabische dichters uit in haar poëziesalons.

Lees meer

Een literaire happening waar collega’s, familie en vrienden een ode brengen aan een overleden dichter.

Lees meer

Hellemonden was een ingetogen tentoonstelling alsook een literair statement over de waanzin van de oorlogsmachinerie. Met Hellemonden liet VONK & Zonen zich zien als productiehuis van maatschappelijk relevante projecten waarbij poëzie een hoofdrol speelt.

Lees meer

Tien dichters fietsten een week lang langs verschillende oorlogslittekens in de idyllische Westhoek. Ze hielden daarbij halt aan verschillende symbolische plekken en brachten hulde op de manier die zij het beste kennen: met poëzie.

Lees meer
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by