zaterdag 26 november 2022

Watlab salon IV: op water en brood

19:30 Bibliotheek Permeke - auditorium
Tickets

Benieuwd naar de verbeeldingswereld van creatieve maakprocessen?

In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen. De literaire makers van het Watlab stellen elk in duo’s een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. In een muzikale omlijsting delen ze waar ze aan werken, en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan.

De salons bieden een voedingsbodem voor nieuwe verhalen. In een intieme setting wordt geïnspireerd, gesproken, en een eerste glimp van huidig werk gedeeld. De Watlab salons leveren input voor wat later een weg vindt naar papier, podcast of podium.

Watlab salon IV: op water en brood

een avond over ouderschap, gevangenschap en de spanning tussen realiteit & fictie

van/met: Hans Depelchin & Carmien Michels

gast: Israel van Dorsten

moderator: Lotte Lola Vermeer

Voor de laatste salon op 26 november nodigden Hans Depelchin en Carmien Michels een bijzondere gast uit: Israel van Dorsten.

Hij is de vierde van de negen kinderen van Ruinerwold. Drie jaar geleden verliet hij de boerderij waar hij onder het juk van zijn vader met zijn familie in totale afzondering leefde. Eind oktober verscheen zijn boek Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold waarin hij zijn levensverhaal optekent.

Carmien en Hans zullen voordragen uit eigen werk en met Israel in gesprek gaan over hoe je ervaringen verwoord.

Wat als de werkelijkheid de fictie overstijgt?

Dorsten Israel van rechtenvrij credits to Merlijn Doomernik 1
© Merlijn Doomernik

Biografie van de gast

Israel van Dorsten (1994) is de vierde van de negen kinderen van Ruinerwold. Drie jaar geleden ontsnapte hij uit de boerderij waar hij onder het juk van zijn vader met zijn familie in totale afzondering leefde. ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ verscheen eind oktober bij Uitgeverij Pluim waarin Israel zijn leven beschrijft. Hij heeft een jaar Film en Audiovisuele media gestudeerd in Amsterdam en studeert nu Sociologie aan de Universiteit van Utrecht. Israel zet zich in voor de bewustwording over psychisch geweld.

van/met

Hans Depelchin door Eva Donckers 77280008

Hans Depelchin

Hans Depelchin (1991) is schrijver, performer, verbeelder, verzinner en verzinnebeelder. Hij studeerde vergelijkende moderne letterkunde (UGent) en drama-woordkunst (Koninklijk Conservatorium Antwerpen). Na tal van publicaties in literaire tijdschriften verscheen in 2020 bij Uitgeverij De Geus de woelige stadsroman Weekdier. Het is een boek over de oneindige zoektocht naar bevrijding, in een straat die dreigt te verdwijnen. In 2022 publiceerde dezelfde uitgeverij zijn eerste poëziebundel Spanriem, waarin hij de rekbaarheid van de liefde onderzoekt.
41 Carmien

Carmien Michels

Carmien Michels (1990) is een schrijver en performer. Ze is de oprichter en creatief inspirator van het Watlab. Ze danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Met scherpe observaties schept ze een vaak duistere wereld, ritmisch, krachtig en diep persoonlijk. In 2016 won ze het Nederlands en Europees Kampioenschap Poetry Slam en haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs. Sindsdien toert ze de wereld rond en werkt ze samen met tal van artiesten. Van 2017 tot 2019 was ze een van de jonge auteurs in het Europese talentontwikkelingsprogramma CELA: Connecting Emerging Literary Artists. Fragmenten van haar romans, kortverhalen en gedichten verschenen in 10 talen. Haar verhalenbundel Vaders die rouwen verscheen in november 2021 bij Uitgeverij Querido. Het boek won de BNG Bank Literatuurprijs en staat op de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs
Lotte Lola 1

Lotte Lola Vermeer

Lotte Lola Vermeer(1992) is schrijver, theatermaker en scenarist. Ze studeerde Writing For Performance aan de HKU in Utrecht en behaalde de master Audiovisuele kunsten-Schrijven aan het RITCS in Brussel. Lotte Lola is artistiek leider van Radicale Gezelligheid waarmee ze theater schrijft, maakt en brengt. Daarnaast bezint ze zich op performances, podcasts, digitale interventies en ander soort poëzie. Lotte Lola is werkzaam in België en Nederland. Ze dwaalt digitaal rond en bezoekt de uiteinden van Google Streetview. Ze vertaalt haar ervaring in de fysieke en digitale werkelijkheid in audio en reviewpoëzie.
Op de agenda  
zaterdag 5 november 2022
19:30
Bibliotheek Permeke - auditorium
zaterdag 12 november 2022
19:30
Bibliotheek Permeke - auditorium
zaterdag 19 november 2022
19:30
Bibliotheek Permeke - auditorium
75c94bb6 f1c8 4b73 8ee3 5095b6a35983

Watlab

Het Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium in de Blikfabriek in Hoboken waar de residenten dag en nacht terecht kunnen om elk aan hun eigen projecten te werken, en samen in gesprek gaan over het creatieproces.

Meer over dit project
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by