Benieuwd naar de verbeeldingswereld van creatieve maakprocessen?
In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen. De literaire makers van het Watlab stellen elk in duo’s een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. In een muzikale omlijsting delen ze waar ze aan werken, en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan.
De salons bieden een voedingsbodem voor nieuwe verhalen. In een intieme setting wordt geïnspireerd, gesproken, en een eerste glimp van huidig werk gedeeld. De Watlab salons leveren input voor wat later een weg vindt naar papier, podcast of podium.
Watlab salon IV: op water en brood
een avond over ouderschap, gevangenschap en de spanning tussen realiteit & fictie
van/met: Hans Depelchin & Carmien Michels
gast: Israel van Dorsten
moderator: Lotte Lola Vermeer
Voor de laatste salon op 26 november nodigden Hans Depelchin en Carmien Michels een bijzondere gast uit: Israel van Dorsten.
Hij is de vierde van de negen kinderen van Ruinerwold. Drie jaar geleden verliet hij de boerderij waar hij onder het juk van zijn vader met zijn familie in totale afzondering leefde. Eind oktober verscheen zijn boek Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold waarin hij zijn levensverhaal optekent.
Carmien en Hans zullen voordragen uit eigen werk en met Israel in gesprek gaan over hoe je ervaringen verwoord.
Wat als de werkelijkheid de fictie overstijgt?
Biografie van de gast
Israel van Dorsten (1994) is de vierde van de negen kinderen van Ruinerwold. Drie jaar geleden ontsnapte hij uit de boerderij waar hij onder het juk van zijn vader met zijn familie in totale afzondering leefde. ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ verscheen eind oktober bij Uitgeverij Pluim waarin Israel zijn leven beschrijft. Hij heeft een jaar Film en Audiovisuele media gestudeerd in Amsterdam en studeert nu Sociologie aan de Universiteit van Utrecht. Israel zet zich in voor de bewustwording over psychisch geweld.
Het Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium in de Blikfabriek in Hoboken waar de residenten dag en nacht terecht kunnen om elk aan hun eigen projecten te werken, en samen in gesprek gaan over het creatieproces.
Meer over dit project