Helping handssmall 1

Kunstenaar Ignace Cami te gast in Watlab salon

Geplaatst op 01 jun. 2023
Watlab residenten Johanna Pas & Tülin Erkan nodigen Ignace Cami uit met zijn project 'A Sense of Direction’, een persoonlijk ritueel dat hij maakte na het overlijden van een vriend.

De Watlab salon: tarot & koffiedik staat in het teken van rituelen. De interdisciplinaire praktijk van kunstenaar Ignace Cami sluit daar goed bij aan met zijn fascinatie voor folklore, rituelen en traditie. Aan de hand van objecten, installaties, performances en teksten reanimeert hij deze gebruiken in een nieuwe vorm.

Watlab residenten Johanna Pas & Tülin Erkan richtten de salon in en nodigden Ignace uit met zijn project 'A Sense of Direction’, een persoonlijk ritueel dat hij maakte na het overlijden van een vriend.


Na het horen van een gerucht over klei in de grond besloot Ignace de proef op de som te nemen: met een schop trok hij er op uit en begon hij te graven. Tijdens het proces noteerde hij zijn bevindingen. Aan de hand van die notities, foto's en een geluidsperformance neemt Ignace ons tijdens de Watlab salon mee in de magie van zijn afdaling.

foto kringen op het tafelblad

Wees welkom op 15 juni voor de Watlab salon

Hoe gebruiken we verbeelding en rituelen om onze wereld vorm te geven? Tülin Erkan & Johanna Pas nemen je met Turkse koffie en tarot mee in verhalen als vloeibare, veranderlijke structuren.

meer over Ignace Cami

Ignace Cami woont en werkt in Antwerpen. Van 2020 tot 2021 was hij onderzoeker aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Samen met Ward Zwart runde hij ook een aantal jaren de de kunstenaarsruimte CRYING space. Cami nam deel aan tal van groepstentoonstellingen, waaronder 'KRASJ 5: Biënnale Actuele Kunst', Ninove (2021); 'TRACES of the future', valerie _traan gallery, Antwerpen (2020); 'Staatsgreep 2016', Sint-Niklaas (2016); 'Stille kracht', De Warande, Turnhout (2014). TROMPO, zijn recente solotentoonstelling, vond plaats in DMW Gallery in Antwerpen (2021).
Momenteel staat RE:ANKER, in het M HKA, zijn eerste museale solotentoonstelling.

75c94bb6 f1c8 4b73 8ee3 5095b6a35983

Watlab

Het Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium in de Blikfabriek in Hoboken waar de residenten dag en nacht terecht kunnen om elk aan hun eigen projecten te werken, en samen in gesprek gaan over het creatieproces.

Meer over dit project
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by