Benieuwd naar de verbeeldingswereld van creatieve maakprocessen?

In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen. De literaire makers van het Watlab stellen elk in duo’s een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. Ze delen waar ze aan werken, en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan.

De salons bieden een voedingsbodem voor nieuwe verhalen. In een intieme setting wordt geïnspireerd, gesproken, en een eerste glimp van huidig werk gedeeld. De Watlab salons leveren input voor wat later een weg vindt naar papier, podcast of podium.

tarot en koffiedik

Hoe gebruiken we verbeelding en rituelen om onze wereld vorm te geven? Tülin Erkan & Johanna Pas nemen je met Turkse koffie en tarot mee in verhalen als vloeibare, veranderlijke structuren.

Johanna stelt officieel haar Poëzie Tarot Kringen op het tafelblad voor en zal daaruit een publieke kaartlegging doen. Tülin toont wat het koffiedik lezen inhoudt en de vertaling die ze maakte naar haar roman Honingeter.

Ze laten zich inspireren door beeldend kunstenaar Ignace Cami en zijn project A Sense of Direction: een persoonlijk ritueel met storytelling en een auditieve performance dat hij maakte na het verlies van een vriend.


Een avond rond de therapie van een tas koffie en hoe verhalen vorm krijgen al naar gelang wie er voor je zit.

Dag: Donderdag 15 juni
Plaats: Bibliotheek Permeke
Duur: 19u30 - 20u45

Na afloop volgt een receptie, signeersessie, optioneel een persoonlijke koffiedrab- en/of tarotlezing door Johanna en Tülin.

In samenwerking met Studio Sesam & Bibliotheek Permeke

foto kringen op het tafelblad

Van en door: Tülin Erkan en Johanna Pas

Gast: Ignace Cami

Moderatie: Carmien Michels

uitsnede Kringen op het tafelblad

Bestel Kringen op het tafelblad nu tijdelijk met korting

Studio Sesam geeft Kringen op het tafelblad uit en biedt voor de avond een korting aan van 20 euro in plaats van het reguliere 25 euro. Je kunt je exemplaar op voorhand bestellen en na afloop van de avond in ontvangst nemen.

Helping handssmall

over Ignace Cami:

De interdisciplinaire praktijk van Ignace Cami vertrekt vanuit zijn fascinatie voor folklore, rituelen en traditie. Aan de hand van objecten, installaties, performances en teksten reanimeert hij deze gebruiken in een nieuwe vorm.

In 'A Sense of Direction' besloot Cami, na het horen van een gerucht over klei in de grond, de proef op de som te nemen. Met een schop trok hij er op uit en begon hij te graven. Tijdens het proces noteerde hij zijn bevindingen, de ene al fantastischer dan de andere, in korte (Engelstalige) notities. Aan de hand van zijn notities, foto's en een geluidsperformance vertelt hij ons over het project, het rituele karakter en de magie van zijn afdaling.

00 IMG 9876
00 IMG 9936
00 IMG 9977
00 IMG 0031
DSCF3590
Schermafbeelding 2023 06 22 om 11 27 19
00 DSCF3654
Schermafbeelding 2023 06 22 om 11 27 32

Tülin Erkan (1988) is auteur van 'Honingeter'. Ze groeide op in Oostende bij een Franstalige moeder en een Engelsta

Tülin Erkan (1988) is auteur van 'Honingeter'. Ze groeide op in Oostende bij een Franstalige moeder en een Engelstalige grootmoeder. Haar zomers bracht ze door bij haar vader in Turkije. Als klein meisje werd haar toekomst vaak voorspeld aan de hand van het lezen van koffiedrab, een bekend en alledaags ritueel in de Turkse cultuur.

...
Lees meer
Lees minder

Johanna Pas (1969) is schrijver en vertaler van proza en poëzie. Het merendeel van haar oeuvre bestaat uit dichtbun

Johanna Pas (1969) is schrijver en vertaler van proza en poëzie. Het merendeel van haar oeuvre bestaat uit dichtbundels. Ze publiceerde onder meer in Deus Ex Machina en Gierik. Ze vertaalde diverse romans en poëzie van Kae Tempest en Dorothy Porter. Ze is bezieler van boekhandel en uitgeverij Kartonnen Dozen, de oudste zaak in België met een focus op lgbtqai+ literatuur.

...
Lees meer
Lees minder

Carmien Michels (1990) is een schrijver en performer. Ze is de oprichter en creatief inspirator van het Watlab. Ze

Carmien Michels (1990) is een schrijver en performer. Ze is de oprichter en creatief inspirator van het Watlab. Ze danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Met scherpe observaties schept ze een vaak duistere wereld, ritmisch, krachtig en diep persoonlijk. In 2016 won ze het Nederlands en Europees Kampioenschap Poetry Slam en haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs. Sindsdien toert ze de wereld rond en werkt ze samen met tal van artiesten. Van 2017 tot 2019 was ze een van de jonge auteurs in het Europese talentontwikkelingsprogramma CELA: Connecting Emerging Literary Artists. Fragmenten van haar romans, kortverhalen en gedichten verschenen in 10 talen. Haar verhalenbundel Vaders die rouwen verscheen in november 2021 bij Uitgeverij Querido. Het boek won de BNG Bank Literatuurprijs en staat op de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs

...
Lees meer
Lees minder
75c94bb6 f1c8 4b73 8ee3 5095b6a35983

Watlab

Het Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium in de Blikfabriek in Hoboken waar de residenten dag en nacht terecht kunnen om elk aan hun eigen projecten te werken, en samen in gesprek gaan over het creatieproces.

Meer over dit project
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by