zondag 29 oktober 2023

De Eenzame Uitvaart op het Schoonselhof: wandeling & koffietafel

DEU met grafzerken
© Kato Clarysse
14:00 Begraafplaats Schoonselhof
Tickets

Op vraag van cc De Kern en cc Gravenhof stellen we een middag samen rondom De Eenzame Uitvaart op Begraafplaats Schoonselhof. De plek waar intussen sinds 2009 al zeker honderd eenzame uitvaarten hebben plaatsgevonden.

De Eenzame Uitvaart vindt altijd in geslotenheid en soberheid plaats. Op zondag 29 oktober gedenken we hen met een wandeling over het Schoonselhof, begeleid door stadscoördinator van Antwerpen Yella Arnouts & nationaal coördinator Lotte Lola Vermeer.

Aansluitend kan u aanschuiven bij een Koffietafel. Tussen de pistolets en koffiekoeken delen drie dichters uit de Antwerpse Poule des Doods hun ervaringen. De dichters van dienst Maarten Inghels, Lies Van Gasse en Stijn Vranken, zijn al jaren betrokken bij De Eenzame Uitvaart. Ze zullen er gedichten voordragen waarmee ze eenzaam gestorvenen naar hun laatste rustplaats hebben geleid.

De middag is een speciaal eerbetoon aan de eenzaamheid, de al te vaak over het hoofd geziene stille dood.

van/met

F7 Bt Yde5 400x400

Maarten Inghels

Lotte Lola 1

Lotte Lola Vermeer

Lotte Lola Vermeer(1992) is schrijver, theatermaker en scenarist. Ze studeerde Writing For Performance aan de HKU in Utrecht en behaalde de master Audiovisuele kunsten-Schrijven aan het RITCS in Brussel. Lotte Lola is artistiek leider van Radicale Gezelligheid waarmee ze theater schrijft, maakt en brengt. Daarnaast bezint ze zich op performances, podcasts, digitale interventies en ander soort poëzie. Lotte Lola is werkzaam in België en Nederland. Ze dwaalt digitaal rond en bezoekt de uiteinden van Google Streetview. Ze vertaalt haar ervaring in de fysieke en digitale werkelijkheid in audio en reviewpoëzie.
Schermafbeelding 2023 05 19 om 15 16 56
© Kato Clarysse

De Eenzame Uitvaart

De Eenzame Uitvaart is een sociaal en literair project waarbij dichters voor eenzaam gestorvenen een persoonlijk gedicht schrijven en dit op de uitvaart voordragen.

Meer over dit project
Koffietafel

De Koffietafel

Een literaire happening waar collega’s, familie en vrienden een ode brengen aan een overleden dichter.

Meer over dit project
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by