Watlab groep door Jeyda Yagiz low

Nieuwe Watlab residenten bekend

Geplaatst op 24 feb. 2023
Uit een hele stapel fijne inzendingen selecteerde de jury (bestaande uit Shamisa Debroey, Carmien Michels, Tülin Erkan, Pim Cornelussen & Lotte Lola Vermeer) tien nieuwe makers die hun intrek zullen nemen in ons Watlab.

De jury bestond uit Shamisa Debroey, Carmien Michels, Tülin Erkan, Pim Cornelussen & Lotte Lola Vermeer. Uit alle inzendingen selecteerden zij tien uiteenlopende makers met ervaring in diverse literaire genres als theater, strips, non-fictie en podcasts om een gemêleerde groep samen te stellen van verschillende leeftijden en artistieke praktijken.

Dit zijn ze: Nico Boon, Amarylis De Gryse, Terre Mulier, Tijl Nuyts, Sofie Palmers, Karlijn Sonderen Smit, Frederik van den Stock, Runa Svetlikova, Leen Verheyen en Paul Verrept.

Zij zullen zich voegen bij de literaire makers uit de eerste lichting van het Watlab: Dimitri Bontenakel, Moya De Feyter, Dieter De Schutter, Tülin Erkan, Jonathan van der Horst, Johanna Pas & Lotte Lola Vermeer, die er sinds het najaar van 2021 huizen en hun residentie in het Watlab komend jaar voortzetten. Carmien Michels blijft als artistiek coördinator verbonden.

Dat maakt een totale groep van 17 residenten in 2023. Zij zullen voor ten minste één jaar verbonden zijn aan het Watlab. Ze kunnen er dag & nacht terecht om er elk aan hun eigen projecten te werken, te pingpongen, en samen te reflecteren op hun makerschap in de vorm van intervisiemomenten.

75c94bb6 f1c8 4b73 8ee3 5095b6a35983

Watlab

Het Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium in de Blikfabriek in Hoboken waar de residenten dag en nacht terecht kunnen om elk aan hun eigen projecten te werken, en samen in gesprek gaan over het creatieproces.

Meer over dit project
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by