zaterdag 16 december 2023

Presentatie: de bende van Hoboken

17:00 Blikfabriek
Tickets

De bende van Hoboken

Op zaterdag 16 december wordt door Lies Van Gasse en Dimitri Bontenakel in de Blikfabriek om 17u00 de eerste kaart gepresenteerd.


Kaartenproject
Voor het kaartenproject trok Lies Van Gasse met vier verschillende co-auteurs door vier verschillende delen van Hoboken op zoek naar: de bende van Hoboken.

Elke wijk heeft een traject dat je op eigen tempo kan beleven in een poëtische wandelroute. De eerste wandeling start bij de Blikfabriek en gaat naar Polderstad.

De achterkant van de wandelkaarten wordt vormgegeven als poster. De vier posters samen vormen uiteindelijk een geïllustreerd gedicht over Hoboken.

De Vingerdief
Op elk van deze wandelingen kom je een fictief personage tegen. Samen vormen deze vier personages de bende van Hoboken. Op de eerste wandeling in de wijk Blikfabriek-Polder kom je de Vingerdief tegen, een industrieel die terugkeert naar een ooit bloeiend gebied van vooruitgang en die je rondleidt in een landschap van overgroeide fabrieken en ondergespoten dromen.

17u00-17u30
Lies Van Gasse stelt samen met co-auteur Dimitri Bontenakel de eerste kaart voor

achteraf:
receptie in Cantin
vervolgens:
vers vuur

van/met

Lies Van Gasse (België, 1983) dicht met verf en schildert met woorden. Ze illustreerde gedichten van Guido Gezelle,

Lies Van Gasse (België, 1983) dicht met verf en schildert met woorden. Ze illustreerde gedichten van Guido Gezelle, H.C. Pernath en teksten van Peter Theunynck, maar ook in haar eigen werk combineert ze tekst en beeld in wat ze toepasselijk beschrijft als ‘graphic poems’. Samen met Vicky Francken ontwierp ze onlangs ook VER+VERS, een webapplicatie om online graphic poems te creëren. Naast haar artistiek werk is Van Gasse als leraar verbonden aan de academie van Deurne (opleiding Beeld) en Lier (opleiding Schrijven). Ze gaf ook al freelance les als schrijfdocent aan onder andere de Schrijversacademie, WISPER en de Universiteit Utrecht. Van Gasse zette zich in 2008 meteen duidelijk op de kaart als dichter met haar debuut Hetzelfde gedicht steeds weer, wat een groot succes werd bij lezers en critici. Ze won verschillende prijzen, onder andere de Dirk Martens-prijs voor de cross-medialiteit van haar werk. Crossmediaal was onder andere het project Het boek Hauser dat ze samen met Annemarie Estor uitwerkte. Daarnaast maakte ze in 2019 een theatervoorstelling naar haar gelijknamige boek Een Held en bezocht ze woonzorgcentra met de vertelvoorstelling Mijn oma is kwijt (samenwerking met Peter Theunynck). Haar laatste bundel beestjes verscheen in 2021 bij Wereldbibliotheek. In 2023 verschijnen de boeken palganeem, een crossmediaal brievenproject, en Woorden Temmen 3, een educatief boek rond poëzie (samenwerking met Laurens Ham).

...
Lees meer
Lees minder

<strong>Dimitri Bontenakel</strong> (1971) is schrijver – een genrevermenger die grondig research pleegt voor zijn

Dimitri Bontenakel (1971) is schrijver – een genrevermenger die grondig research pleegt voor zijn werk en een voorliefde heeft voor Schotse landschappen. Op zijn palmares staan romans, verhalen, columns en een toneelstuk. Zijn meest recente roman De berenrug verscheen in 2020. In het Watlab schrijft hij aan zijn zesde roman.

...
Lees meer
Lees minder
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by