zaterdag 16 december 2023

Presentatie: de bende van Hoboken

17:00 Blikfabriek
Tickets

De bende van Hoboken

Op zaterdag 16 december wordt door Lies Van Gasse en Dimitri Bontenakel in de Blikfabriek om 17u00 de eerste kaart gepresenteerd.


Kaartenproject
Voor het kaartenproject trok Lies Van Gasse met vier verschillende co-auteurs door vier verschillende delen van Hoboken op zoek naar: de bende van Hoboken.

Elke wijk heeft een traject dat je op eigen tempo kan beleven in een poëtische wandelroute. De eerste wandeling start bij de Blikfabriek en gaat naar Polderstad.

De achterkant van de wandelkaarten wordt vormgegeven als poster. De vier posters samen vormen uiteindelijk een geïllustreerd gedicht over Hoboken.

De Vingerdief
Op elk van deze wandelingen kom je een fictief personage tegen. Samen vormen deze vier personages de bende van Hoboken. Op de eerste wandeling in de wijk Blikfabriek-Polder kom je de Vingerdief tegen, een industrieel die terugkeert naar een ooit bloeiend gebied van vooruitgang en die je rondleidt in een landschap van overgroeide fabrieken en ondergespoten dromen.

17u00-17u30
Lies Van Gasse stelt samen met co-auteur Dimitri Bontenakel de eerste kaart voor

achteraf:
receptie in Cantin
vervolgens:
vers vuur

van/met

<strong>Dimitri Bontenakel</strong> (1971) is schrijver – een genrevermenger die grondig research pleegt voor zijn

Dimitri Bontenakel (1971) is schrijver – een genrevermenger die grondig research pleegt voor zijn werk en een voorliefde heeft voor Schotse landschappen. Op zijn palmares staan romans, verhalen, columns en een toneelstuk. Zijn meest recente roman De berenrug verscheen in 2020. In het Watlab schrijft hij aan zijn zesde roman.

...
Lees meer
Lees minder
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by