zaterdag 25 mei 2024

Voetenbadsessie met Anke Senden, Helen Weeres, en Roan Kasanmonadi

Anke Senden door Tim Schelstraete
© Tim Schelstraete
20:00 Voetenbad

Anke Senden - Kies een getal tussen 1 en 40: Anke Senden poogt ter plekke een verhaal te maken uit gedichten. Eén iemand uit het publiek kiest een getal tussen 1 en 40. Elk nummer komt overeen met een gedicht. We vertrekken van het gedicht dat u kiest, en daarna vechten de dichter en het geschrevene het live met elkaar uit op het podium.

deBuren: Helen Weeres (1996) heeft een achtergrond in poëzie, Literary & Cultural Analysis en Gender & Sexuality Studies en werkt in de (onderzoekende) kunsten samen met regeneratieve boeren, wetenschappers en andere kunstenaars. Met diens poëzie wil Helen antropocentrisme de wereld uit schrijven, ook vormt dit de rode draad in diens verkenning van mens-natuur relaties middels rituelen die gevoed zijn door ecologie en verdwenen heidense rituelen/ folklore. Helen is een van de 18 schrijfresidenten van deBuren in 2024.

deBuren: Roan Kasanmonadi (1995) is een Rotterdamse dichter en spoken word artiest. Ook is hij arts in opleiding tot psychiater en moderne danser. In zijn werk combineert hij abstracte associaties met alledaagse taal en verwijzingen naar popcultuur. Eerder heeft hij voor onder meer Poetry International, Mensen Zeggen Dingen en Brainwash voorgedragen. In de zomer van 2024 gaat hij met deBuren op schrijfresidentie, in het najaar verschijnt zijn debuutbundel Vuurbloem bij Lebowski Publishers.

Roan Kasanmonadi Rosa Quist
© Rosa Quist
Helen Weeres c auteur
© auteur
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by