zaterdag 17 februari 2024

Watlab salon: vogels & verdwaalde geiten (geannuleerd)

20:30 Arenberg, Blackbox

In de Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen van creatieve maakprocessen. De literaire makers van het Watlab stellen elk in duo’s een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. Ze delen waar ze aan werken, en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan.

De salons bieden een voedingsbodem voor nieuwe verhalen. In een intieme setting wordt geïnspireerd, gesproken, en een eerste glimp van huidig werk gedeeld. De Watlab salons leveren input voor wat later een weg vindt naar papier, podcast of podium.

𝗗𝗼𝗼𝗿 𝗼𝗺𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝗱𝗲𝗻 𝗶𝘀 𝗱𝗶𝘁 𝗪𝗮𝘁𝗹𝗮𝗯 𝘀𝗮𝗹𝗼𝗻 𝗵𝗲𝗹𝗮𝗮𝘀 𝗴𝗲𝗮𝗻𝗻𝘂𝗹𝗲𝗲𝗿𝗱.

Salon Moya en Fred versie 2

Watlab salon: vogels & verdwaalde geiten

Hoe maak je de natuur tot personage? Kan je je echt inbeelden hoe het is om een geitje te zijn? Hoe geef je een bosuil een stem en kan je denken als een berg? Hebben we hiervoor een nieuwe taal nodig

Dit zijn vragen die in de maakprocessen van Watlab residenten Moya De Feyter & Frederik Van den Stock voorkomen. In het salon nemen ze je mee in mogelijke antwoorden op deze vragen.

Frederik Van den Stock (1986) is een striptekenaar en illustrator met kleurrijk en humoristisch werk dat in o.a. Knack, de Standaard en de New York Times verscheen. Zijn debuutstrip Buck, de eerste man op aarde vertelt over de hopeloze strijd van een oermens tegen god en eenzaamheid. Verder houdt hij van fietsen en van vogelkijken.

Moya De Feyter (1993) is schrijver van poëzie, proza en theater. Ze treedt vaak en graag op en is de oprichter van de Klimaatdichters, een dichterscollectief dat zich inzet voor onze planeet. Ze publiceerde de dichtbundels Tot iemand eindelijk en Massastrandingen. In haar derde boek, Een heel dun laagje, ging ze op zoek naar licht.

Ze laten zich bijstaan door filosofe en schrijver Eva Meijer. Ze schreef vijftien boeken - romans, essays, poëzie en academische filosofie - en haar werk is vertaald in meer dan twintig talen. Terugkerende thema’s zijn taal inclusief stilte, gekte, dieren en politiek. Meijer werkt ook als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam (met een Veni-beurs van de NWO). Ze schrijft columns en essays voor NRC en is lid van het Meersoortig Collectief.

Carmien Michels presenteert de avond.

Frederik Van den Stock (1986) is een striptekenaar en illustrator met kleurrijk en humoristisch werk dat in o.a. Kn

Frederik Van den Stock (1986) is een striptekenaar en illustrator met kleurrijk en humoristisch werk dat in o.a. Knack, de Standaard en de New York Times verscheen. Zijn debuutstrip Buck, de eerste man op aarde vertelt over de hopeloze strijd van een oermens tegen god en eenzaamheid. Verder houdt hij van fietsen en van vogelkijken.

...
Lees meer
Lees minder

Moya De Feyter<strong> </strong>(1993) is schrijver van poëzie, proza en theater. Ze treedt vaak en graag op en is

Moya De Feyter (1993) is schrijver van poëzie, proza en theater. Ze treedt vaak en graag op en is de oprichter van de Klimaatdichters, een dichterscollectief dat zich inzet voor onze planeet. Ze publiceerde de dichtbundels Tot iemand eindelijk en Massastrandingen. Eind maart 2022 verscheen haar derde boek, Een heel dun laagje, waarin ze op zoek gaat naar licht.

...
Lees meer
Lees minder

Eva Meijer is filosoof, kunstenaar, schrijver, en singer-songwriter. Ze schreef veertien boeken, fictie en non-fict

Eva Meijer is filosoof, kunstenaar, schrijver, en singer-songwriter. Ze schreef veertien boeken, fictie en non-fictie, haar werk is vertaald in meer dan twintig talen. Terugkerende thema’s zijn taal inclusief stilte, gekte, dieren en politiek. Meijer werkt ook als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam (met een Veni-beurs van de NWO)en Wageningen University. Ze schrijft columns en essays voor NRC en is lid van het Meersoortig Collectief, een meersoortig kunstcollectief.

...
Lees meer
Lees minder
75c94bb6 f1c8 4b73 8ee3 5095b6a35983

Watlab

Het Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium in de Blikfabriek in Hoboken waar de residenten dag en nacht terecht kunnen om elk aan hun eigen projecten te werken, en samen in gesprek gaan over het creatieproces.

Meer over dit project
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by