vrijdag 3 juni 2022

Watlab openingsavond

0 20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 4
© Leontien Allemeersch
19:30 Blikfabriek
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 15
© Leontien Allemeersch
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 52
© Leontien Allemeersch
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 55
© Leontien Allemeersch
0 20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 4
© Leontien Allemeersch
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 46
© Leontien Allemeersch
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 44
© Leontien Allemeersch
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 64
© Leontien Allemeersch
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 39
© Leontien Allemeersch
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 36
© Leontien Allemeersch
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 32
© Leontien Allemeersch
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 26
© Leontien Allemeersch
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 23
© Leontien Allemeersch
20220603 LR WATLA Bopeningsavond Vonk En Zonen Leontien Allemeersch 41
© Leontien Allemeersch

In samenwerking met

75c94bb6 f1c8 4b73 8ee3 5095b6a35983

Watlab

Het Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium in de Blikfabriek in Hoboken waar de residenten dag en nacht terecht kunnen om elk aan hun eigen projecten te werken, en samen in gesprek gaan over het creatieproces.

Meer over dit project
Uitgelicht  

Lotte Lola Vermeer(1992) is schrijver, theatermaker en scenarist. Ze studeerde Writing For Performance aan de HKU i

Lotte Lola Vermeer(1992) is schrijver, theatermaker en scenarist. Ze studeerde Writing For Performance aan de HKU in Utrecht en behaalde de master Audiovisuele kunsten-Schrijven aan het RITCS in Brussel. Lotte Lola is artistiek leider van Radicale Gezelligheid waarmee ze theater schrijft, maakt en brengt. Daarnaast bezint ze zich op performances, podcasts, digitale interventies en ander soort poëzie. Lotte Lola is werkzaam in België en Nederland. Ze dwaalt digitaal rond en bezoekt de uiteinden van Google Streetview. Ze vertaalt haar ervaring in de fysieke en digitale werkelijkheid in audio en reviewpoëzie.

...
Lees meer
Lees minder

<strong>Dimitri Bontenakel</strong> (1971) is schrijver – een genrevermenger die grondig research pleegt voor zijn

Dimitri Bontenakel (1971) is schrijver – een genrevermenger die grondig research pleegt voor zijn werk en een voorliefde heeft voor Schotse landschappen. Op zijn palmares staan romans, verhalen, columns en een toneelstuk. Zijn meest recente roman De berenrug verscheen in 2020. In het Watlab schrijft hij aan zijn zesde roman.

...
Lees meer
Lees minder

<strong>Hans Depelchin </strong>(1991) is schrijver, performer, verbeelder, verzinner en verzinnebeelder. Hij stude

Hans Depelchin (1991) is schrijver, performer, verbeelder, verzinner en verzinnebeelder. Hij studeerde vergelijkende moderne letterkunde (UGent) en drama-woordkunst (Koninklijk Conservatorium Antwerpen). Na tal van publicaties in literaire tijdschriften verscheen in 2020 bij Uitgeverij De Geus de woelige stadsroman Weekdier. Het is een boek over de oneindige zoektocht naar bevrijding, in een straat die dreigt te verdwijnen. In 2022 publiceerde dezelfde uitgeverij zijn eerste poëziebundel Spanriem, waarin hij de rekbaarheid van de liefde onderzoekt.

...
Lees meer
Lees minder

<strong>Dieter De Schutter </strong>(1992) is illustrator. Hij hanteert voor zijn illustraties een heldere en dynam

Dieter De Schutter (1992) is illustrator. Hij hanteert voor zijn illustraties een heldere en dynamische beeldtaal. Zijn werk won meerdere prijzen waaronder de eerste prijs van Greenhouse op het stripfestival GRAFIXX ‘Purple Island’ van Nami Concour 2021 in Zuid-Korea. In 2019 ging hij op schrijfresidentie in Parijs met Vlaams-Nederlands huis deBuren. Dieter illustreerde o.a. het kinderboek ‘Het Wispelturig Windorkest’ en de dichtbundel ‘Pluimgewicht’.

...
Lees meer
Lees minder

<strong>Johanna Pas</strong> (1969) is schrijver en vertaler van proza en poëzie. Het merendeel van haar oeuvre bes

Johanna Pas (1969) is schrijver en vertaler van proza en poëzie. Het merendeel van haar oeuvre bestaat uit dichtbundels. Ze publiceerde onder meer in Deus Ex Machina en Gierik. Ze vertaalde diverse romans en poëzie van Kae Tempest en Dorothy Porter. Ze is bezieler van boekhandel en uitgeverij Kartonnen Dozen, de oudste zaak in België met een focus op lgbtqai+ literatuur.

...
Lees meer
Lees minder

<strong>Jonathan van der Horst </strong>(1993) is theatermaker en schrijver. Hij bivakkeert graag tussen uitersten:

Jonathan van der Horst (1993) is theatermaker en schrijver. Hij bivakkeert graag tussen uitersten: theatraliteit en werkelijkheid, privaat en universeel, anarchist en prediker. Hoe maatschappelijke thema’s invoelbaar maken? vraagt hij zich geregeld af. Terugkerende thema’s in zowel zijn essays, theaterwerk als roman zijn kwetsbaarheid en mannelijkheid.

...
Lees meer
Lees minder

Tülin Erkan (1988) is een schrijver uit Oostende die woont en werkt in Antwerpen. In november 2021 kwam haar debuut

Tülin Erkan (1988) is een schrijver uit Oostende die woont en werkt in Antwerpen. In november 2021 kwam haar debuutroman ‘Honingeter’ uit onder uitgeverij Pelckmans. Naast schrijver is Tülin redacteur en copywriter. ‘Honingeter’ verbindt moedertaal met vaderland en is een filmische tekst, waarbij het verhaal in fragmenten wordt voorgesteld. De roman speelt zich af in de luchthaven van Istanbul, een plek van transit waar de drie personages – Sibel, Ömer en Wernicke – elkaar tegenkomen en samen in deze microkosmos leven. Tülin werd finalist van het Rode Oor 2021, een schrijfwedstrijd van deBuren rond het thema van erotiek.

...
Lees meer
Lees minder

Carmien Michels (1990) is een schrijver en performer. Ze is de oprichter en creatief inspirator van het Watlab. Ze

Carmien Michels (1990) is een schrijver en performer. Ze is de oprichter en creatief inspirator van het Watlab. Ze danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Met scherpe observaties schept ze een vaak duistere wereld, ritmisch, krachtig en diep persoonlijk. In 2016 won ze het Nederlands en Europees Kampioenschap Poetry Slam en haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs. Sindsdien toert ze de wereld rond en werkt ze samen met tal van artiesten. Van 2017 tot 2019 was ze een van de jonge auteurs in het Europese talentontwikkelingsprogramma CELA: Connecting Emerging Literary Artists. Fragmenten van haar romans, kortverhalen en gedichten verschenen in 10 talen. Haar verhalenbundel Vaders die rouwen verscheen in november 2021 bij Uitgeverij Querido. Het boek won de BNG Bank Literatuurprijs en staat op de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs

...
Lees meer
Lees minder

lse Cox is Professioneel Verzinner. Ze werkt als audiomaker, voice-over &amp; ceremoniespreker. Met haar productieh

lse Cox is Professioneel Verzinner. Ze werkt als audiomaker, voice-over & ceremoniespreker. Met haar productiehuis Huis van Eustachius maakte ze o.a. de audiotours De Stemmen van De Studio en De Bode van Borgerhout.

...
Lees meer
Lees minder

<strong>Moya De Feyter </strong>(1993) is schrijver van poëzie, proza en theater. Ze treedt vaak en graag op en is

Moya De Feyter (1993) is schrijver van poëzie, proza en theater. Ze treedt vaak en graag op en is de oprichter van de Klimaatdichters, een dichterscollectief dat zich inzet voor onze planeet. Ze publiceerde de dichtbundels Tot iemand eindelijk en Massastrandingen. Eind maart 2022 verscheen haar derde boek, Een heel dun laagje, waarin ze op zoek gaat naar licht.

...
Lees meer
Lees minder
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken
Ondernemingsnr. 0809.536.660

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by