vrijdag 9 december 2022

De haas, de roggelelie en de worm

20:30 Blikfabriek
Tickets

In deze multidisciplinaire voorstelling nemen drie soorten die bedreigd worden je mee ondergronds.

De haas die tussen de kluiten van de omgeploegde akker raast
De worm die haar gangen graaft
De roggelelie die haar feloranje bloemen door het zand steekt

Maar hoe lang nog?

Een multidisciplinaire voorstelling over bedreiging en verbondenheid met poëzie, tekeningen, informatie, animaties en muziek


Worm01
© Babette Wagenvoort

over de voorstelling

De haas de roggelelie en de worm is de eerste voorstelling van een reeks waarin de Klimaatdichters soorten vieren die mogelijk niet lang meer op aarde te vinden zullen zijn. De Klimaatdichters vinden dat geen enkel wezen onopgemerkt zou mogen (uit)sterven. Ze geven deze aardbewoners een stem, die waarschuwt en ook de hoop uitspreekt dat andere niet hetzelfde lot hoeven te ondergaan.

Met dichters Maud Vanhauwaert, Moya De Feyter en Saskia Stehouwer, bioloog en dichter Pieter Van de Walle en muzikant Ewout Lehoucq.

De tekeningen en animaties van Babette Wagenvoort lopen als een verbindende rode draad door de voorstelling.

01 haas roggelelie regenworm 2022 06 08 large min
het hoofd buigend strepen vretend uit de aarde graverend lijnen in de bodem omhoog omhoog om een verhouding te beginnen
uit ‘segmenten/het noorden is naar rechts’ Saskia Stehouwer

Van/met

portret Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert is schrijver en tekstperformer. Voor haar poëziedebuut ‘Ik ben mogelijk’ (uitgeverij Querido) ontving ze de Vrouw Debuut Prijs en voor haar bundel ‘Wij zijn evenwijdig_’ (Querido) de Hughues C. Pernathprijs. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. In 2018-2019 was ze stadsdichter van Antwerpen. Daaruit vloeide het boek Het stad in mij (Das Mag), bekroond met de Jan Campertprijs. Ze schrijft twee keer per week een column voor de krant De Morgen en eind september 2023 verscheen bij Das Mag haar debuutroman 'Tosca'.
Moya De Feyter

Moya De Feyter

Moya De Feyter (1993) is schrijver van poëzie, proza en theater. Ze treedt vaak en graag op en is de oprichter van de Klimaatdichters, een dichterscollectief dat zich inzet voor onze planeet. Ze publiceerde de dichtbundels Tot iemand eindelijk en Massastrandingen. Eind maart 2022 verscheen haar derde boek, Een heel dun laagje, waarin ze op zoek gaat naar licht.
portret Saskia Stehouwer

Saskia Stehouwer

portret Pieter Van de Walle2

Pieter Van de Walle

ze wil haar tenen in het donker haar haren in het licht ze is wat ze overlaat geschubde broedbollen verse broze borelingen zo zonder moeders rokken ploeg je te diep je maakt alles kapot haar bladrand is behaard haar doosvrucht scherpkantig haar stengelbladeren staan wijdopen nooit eerder zag ik een blad zo open staan zag ik eender wat zo open staan
uit ‘Koorts in het roggeveld’ Moya De Feyter
Liederenvoorhetleven Screenshot10
Liederenvoorhetleven Screenshot03
Liederenvoorhetleven 4889
Liederenvoorhetleven 4875
Liederenvoorhetleven 4825
LUCID Dakkan F Paleis 08

Klimaatdichters

De Klimaatdichters is een beweging van in het Nederlands schrijvende woordkunstenaars. Naar het voorbeeld van Poets for the Planet strijden ze met poëzie in al haar verschijningsvormen voor een klimaatvriendelijke wereld.

Meer over dit project
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by