Literary creators

Abdelkader Benali

website Abdelkader Benali (Marokko/ Nederland) debuteerde op 21-jarige leeftijd. Zijn eerste roman, Bruiloft aan zee, was meteen een schot in de roos: naast een nominatie voor de Libris Literatuurprijs, werd het boek bekroond met de Geertjan Lubberhuizenprijs voor Beste Debuut. De felbegeerde Libris Literatuurprijs liet niet lang op zich wachten: met zijn tweede roman, De langverwachte (2002), verzilverde Benali de nominatie. Behalve romans, toneelstukken en gedichten, schrijft Benali journalistiek werk voor oa. Algemeen Dagblad, de Groene Amsterdammer, de Volkskrant en Vrij Nederland. U kan hem natuurlijk ook van TV kennen: in de serie ‘Benali boekt’ interviewde hij de crème de la crème van de Nederlandse literatuur.

Alain Delmotte

website
Foto Alara

Alara Adilow

website Alara Adilow(1988) debuteerde in 2022 met de dichtbundel 'Mythen en stoplichten' die verscheen bij Uitgeverij Prometheus. De bundel werd lovend ontvangen en werd bekroond met de Herman de Coninckprijs 2023 en de C. Buddingh'-prijs 2023. Ook werd de bundel genomineerd voor de Grote Poëzieprijs 2023.

Alice Boudry

website
Foto Amarylis 2

Amarylis De Gryse

website Amarylis De Gryse (1989) schrijft fictie. Met haar debuutroman Varkensribben haalde ze de shortlist van de Bronzen Uil. Ze groeide op in West- Vlaanderen en woont nu in Antwerpen, waar ze zich omschoolde tot boer.
Amjad Nasser 4

Amjad Nasser

website Amjad Nasser (Jordanië) is een van de meest gevierde Arabische dichters en werd meermaals getipt voor de Nobelprijs. Zijn gedichten vieren en bewieroken het dagdagelijkse, maar het opmerkelijkst zijn zijn prozagedichten, waarmee hij de Arabische poëzie een nieuwe weg deed inslaan. Na optredens op literaire festivals over de hele wereld (Medellín, Caïro, Rotterdam e.a.) deed hij dankzij Fatena’s Poëziesalon voor het eerst Vlaanderen aan
Andy the Androids

Andy & the Androids

website Een concert van Andy & the Androids is ‘een explosie van poëzie en muziek’ (dixit Gazet van Antwerpen). De band combineert spoken word met pompende grooves en snedige ritmes, gedrenkt in een vette saus van punk en blues. Verwacht je aan een bruisend en broeierig optreden, waarbij teksten gedeclameerd worden op het ritme van een repeteergeweer en waar surrealisme, lef en lol hand in hand gaan. Andy & the Androids bestaan uit dichter Andy Fierens, multi-insrumentalist Michaël Brijs (The Valerie Solanas) en contrabassist Filip Vandebril (Black Flower, Lady Linn, Antwerp Gipsy-Ska Orchestra).

Andy Fierens

website
Anna Borodikhina 6

Anna Borodikhina

website Anna Borodikhina aka Anna Khina is een podiumdichter, rapper en theatermaker. Ze is lid van het schrijverscollectief ‘Hyster-X’. Anna is een Masterstudente Seksuologie, met reeds een Bachelor in de Psychologie in haar pocket.

Anneleen Van Offel

website

Annmarie Sauer

website

Arno Van Vlierberghe

website
Asmaa Azaizeh

Asmaa Azaizeh

website Asmaa Azaizeh is dichter, essayist en cultureel manager, gebaseerd in Haifa. Ze bracht reeds drie dichtbundels uit en werd vertaald in meer dan 8 talen waaronder het Engels, Perzisch, Zweeds en Nederlands. In 2012 werd ze benoemd als de eerste directeur voor het Mahmoud Darwish Museum in Ramallah. Daarnaast schreef ze als cultureel redacteur voor verschillende kranten en is ze ook artistiek hoofd van de Fattoush galerij in Haifa.

Astrid Haerens

website

Aurélien Dony

website

Axin Welat

website Welat is een Syrische schrijfster die in Zweden woont en die in het Koerdisch, haar moedertaal, en in het Arabisch schrijft. Ze studeerde Arabische Literatuur aan de Universiteit van Aleppo en legt zich ook toe op het vertalen tussen deze twee talen. Een groot deel van haar werk werd reeds vertaald naar het Zweeds.
2016 schater droog

Bart FM Droog

website Bart FM Droog (1966) is dichter en onderzoeker. Hij verwierf wereldwijde bekendheid met het ontmaskeren van vervalste Hitlerkunstwerken. Hij is de samensteller van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie en geestelijke vader van ‘De Eenzame Uitvaart’.

Bart Stouten

website

Bernard Dewulf

website
Schermafbeelding 2023 09 22 om 18 45 18

Brik Tu-Tok

website Iets wat ooit begon als dadaïstische proza leidt nu een eigen leven in zowel het theater- als muziekcircuit. Dit duo kneedt het theatrale met het muzikale tot een nieuw absurd universum, waar excentrieke personages hun zielsroerselen bezingen. Een Brik Tu-Tok Live Concert is een kleurrijke catwalk van weird synthesizerpop, Do-It-Yourself Avant-Garde, Kitsch & Clumsy second hand Fashion en uit de hand gelopen nonsensicale intermezzo’s.

Carine Lampens

website
Carl Norac Reservaat van de Traagheid foto door Paul Bogaert

Carl Norac

website

Carmien Michels

website

Charles Ducal

website
Schermafbeelding 2023 06 16 om 14 50 49

Charlotte Van den Broeck

website Charlotte Van den Broeck (Turnhout, België, 1991) debuteerde in 2015 met de dichtbundel ‘Kameleon’, bekroond met de Herman De Coninck Debuutprijs. In 2017 verscheen ‘Nachtroer’, waarvoor ze de Paul Snoekprijs voor de beste Nederlandstalige bundel kreeg. Haar poëzie werd vertaald naar het Duits, Frans, Engels, Spaans, Afrikaans en Servisch. Op het podium zoekt ze naar een performatieve benadering van poëzie, waarin de ‘zegbaarheid’ en lichamelijkheid centraal staat. Als jongste gastlandspreker mocht ze, samen met Arnon Grunberg, in 2016 de openingsrede van de Frankfurter Buchmesse houden. Ze gaf optredens op verschillende podia en festivals o.m. Saint Amour, Poesiefestival Berlin, Woordfees Stellenbosch en Ledbury Poetry Festival. In oktober 2019 verscheen haar prozadebuut ‘Waagstukken’, een essayistisch onderzoek naar dertien tragische architecten die uit het leven stapten na een fatale fout in een van hun ontwerpen.

De Scheldezonen

website Concertband De Scheldezonen uit Hoboken
72634266 1347791075383844 1572865604170285056 n

Dean Bowen

website

Delphine Lecompte

website

Didi de Paris

website

Dieter De Schutter

website
Dimitri 1

Dimitri Bontenakel

website
Dries Notelteirs portret

Dries Notelteirs

website Dries Notelteirs studeerde in 2018 af als speler aan de toneelschool RITCS in Brussel. Hij speelde onder andere mee in de jeugdvoorstellingen SHOW van BRONKS theater voor jong publiek, WOESTZOEKER van Antigone & Theater Artemis en Do You Wanna Play van KVS en Mars. Ook zette Dries in 2021 zijn eerste stappen als schrijver en theatermaker met de jeugdvoorstelling 5 KILO PASCAL, een coproductie tussen BRONKS theater voor jong publiek en SPINRAG festival Kortrijk. Naast zijn werk als maker en speler is Dries ook een gepassioneerd close-up goochelaar.
Eli Elise 1

Eli Elise Hoopman

website

Els Dejonghe

website

Els Moors

website
Schermafbeelding 2023 09 15 om 15 14 49

Emy Koopman

website Emy Koopman (1985) is schrijver, onderzoeker en journalist. In 2023 is ze te gast bij de Watlab salon: aantrekkingskracht van het gruwelijke.
13122924 1064138373658651 7246073750811516581 o

Fatena Al Ghorra

website Fatena Al-Ghorra is geboren in de Gazastrook. Ze wordt algemeen beschouwd als één van de meest beloftevolle Palestijnse dichters. Sinds ze in 2009 op de vlucht sloeg voor Hamas, woont en werkt ze in Antwerpen. Ze publiceerde vier dichtbundels sinds 2000, waaronder Ellay dat in het Spaans werd uitgegeven en Gods bedrog, in het Italiaans vertaald en later ook in Libanon gepubliceerd. Ze is een graag geziene gast op internationale literatuurfestivals. In 2012 won ze de El Hizjraprijs voor poëzie.
Repeating words 4

Francesca Birlogeanu

website Francesca Birlogeanu (2002) is student geneeskunde, dichter en amateurtheatermaker. Haar werk is te lezen in o.a. Kluger Hans, Deus ex Machina en Het Liegend Konijn. Ze volgde een talentontwikkelingstraject bij Vuurland en deed mee aan Dans Dichter Dans en het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry. In hun werk zoekt die graag de scherpe kantjes op van vrouwelijkheid, familiale banden en menselijke interacties.
PHOTO Frank Keizerc Merlijn Doomernik

Frank Keizer

website Frank Keizer (1987) is dichter en essayist. Hij publiceerde de bundels Onder normale omstandigheden (2016, genomineerd voor de Poëziedebuutprijs), Lief slecht ding (2019, genomineerd voor de KANTL Prijs voor poëzie), beide bij Uitgeverij Polis. Zijn nieuwste bundel, De introductie van het plot, verscheen in 2022 bij Uitgeverij Pluim en werd genomineerd voor De Grote Poëzieprijs. Hij is mede-oprichter van Samplekanon, redacteur van tijdschrift nY en houdt op Substack een schrijf- en werkdagboek bij, De eenmanswerkgroep. Hij woont en werkt in Brussel.

Frank Mathay

website

Frederik Lucien De Laere

website
Alain francois

Frederik Van den Stock

website Frederik Van den Stock (1986) is een striptekenaar en illustrator met kleurrijk en humoristisch werk dat in o.a. Knack, de Standaard en de New York Times verscheen. Zijn debuutstrip Buck, de eerste man op aarde vertelt over de hopeloze strijd van een oermens tegen god en eenzaamheid. Verder houdt hij van fietsen en van vogelkijken.

Ghassan Zaqtan

website Ghassan Zaqtan woont in Ramallah en geniet in de Arabische wereld veel aanzien. In 2013 brak hij internationaal door met “Like a straw bird it follows me”, een Engelse bloemlezing van zijn werk waarvoor hij de prestigieuze Griffin Prize ontving. Hij stond tot tweemaal toe op de shortlist van de Neustadt International Prize for Literature, de Amerikaanse tegenhanger van de Nobelprijs voor de Literatuur. Hij was onlangs ook te gast in BOZAR voor een Palestijnse poëzieavond.

Ghayath Almadhoun

website Ghayath Almadhoun (Syrië) is een dichter in ballingschap. Hij werd geboren in het Palestijns vluchtelingenkamp Yarmouk in Damascus, de stad waar hij een groot deel van zijn leven in doorbracht. Almadhoun studeerde Arabische literatuur en richtte in 2006 een poëziehuis op. In 2008 vluchtte hij naar Stockholm, waar hij tot op heden woont en werkt. Hij publiceerde drie gedichtenbundels in het Arabisch, waarvan enkelen vertaald werden. In Weg van Damascus (2014) beschrijft de dichter zijn stad als een verloren geliefde. In 2017 verscheen de bundel Ik hier jij daar, die hij samen met Dichteres des Vaderlands Anne Vegter schreef.

Guido Lauwaert

website
Hans Depelchin door Eva Donckers 77280008

Hans Depelchin

website

Hans Plomp

website

Herlinda Vekemans

website

Herman Leenders

website

Hilde Keteleer

website

Iduna Paalman

website
00 IMG 0031

Ignace Cami

website De interdisciplinaire praktijk van Ignace Cami vertrekt vanuit zijn fascinatie voor folklore, rituelen en traditie. Aan de hand van objecten, installaties, performances en teksten reanimeert hij deze gebruiken in een nieuwe vorm. Door op speelse wijze te experimenteren met verschillende vormen van cultureel erfgoed, getuigt Cami's praktijk van zijn karakteristieke generositeit, waarbij hij mensen uitnodigt om deel te nemen.
Ilse

Ilse Cox

website lse Cox is Professioneel Verzinner. Ze werkt als audiomaker, voice-over & ceremoniespreker. Met haar productiehuis Huis van Eustachius maakte ze o.a. de audiotours De Stemmen van De Studio en De Bode van Borgerhout.

Jahida Wehbe

website De Libanese zangeres Jahida Wehbe studeerde de kunst van het Koran-reciteren, zong soefimuziek en schreef muziek bij Arabische gedichten. Voor haar cd SHAHD interpreteerde ze het werk van een aantal wereldberoemde dichters waaronder Pablo Neruda, Mahmoud Darwish en Adonis. Wehbe zong al op grote festivals en prestigieuze podia in het Midden-Oosten, maar ook in Europa treedt ze regelmatig op. Ze werd in Antwerpen en Gent begeleid door Osama Abdulrasol (qanoen), Marwan Fakir (viool) en Francois Taillefer (percussie).

Jan Aelberts

website

Jan Ducheyne

website

Jean Emile Driessens

website
Dd186109d2498263900cfd122233a8c5 364x0 c default png

Jens Meijen

website
Johanna 1

Johanna Pas

website

Johannes Genard

website

Johannes Lievens

website

Joke van Leeuwen

website
Jonathan 1

Jonathan van der Horst

website
Joost Oomen image v7527

Joost Oomen

website Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, theatermaker en heel erg grappig. Hij publiceerde meerdere romans en gedichtenbundels. In 2021 verkoos de Volkskrant hem tot literair talent van het jaar én werd hij derde bij de kennisquiz De slimste mens. Sindsdien schrijft hij columns voor de noordelijke dagbladen en treedt hij regelmatig op voor radio, televisie en op festivals zoals Oerol, Lowlands en De Parade. Daarnaast runt hij met zijn twee beste vrienden het Instagramkanaal Poëzie is een daad, waarop elke dag een gedicht verschijnt.
Kamilya jubran

Kamilya Jubran

website Kamilya Jubran (Palestina) groeide op in een muzikaal Palestijns gezin. De klassieke Arabische muziek werd haar met de paplepel ingegoten. Met haar muziekgroep Sabreen representeerde ze een stem van verzet, een symbiose tussen muziek en politiek die zorgde voor een frisse wind in de moderne Arabische muziek.
80 A7746 3

Karlijn Sonderen Smit

website Karlijn Sonderen Smit (1982) werkt als actrice, theatermaker en schrijfster. Ze houdt van stijlexperimenten, ongemak, grensgebieden, alles wat wankelt en het absurde alledaagse. Karlijn werd geselecteerd als Nieuwe Maker en ontwikkelde zich onder de vleugels van theatergezelschap BonteHond tot een eigenzinnig maker. Haar teksten verschenen o.a. bij deBuren, het Gezeefde Gedicht, in de poëziekrant en op menig podium. Ze werkt daarnaast als kinder- en jongerenfilosoof.

Lamia Makaddam

website Tunesische dichteres en journaliste die sinds 20 jaar in Amsterdam woont en werkt als vertaalster. Ze bracht verscheidene dichtbundels uit en won in 2001 won de Al-Hijara literatuurprijs in Nederland.

Laurence Vielle

website

Laurens Ham

website Laurens Ham (Nederland) is dichter en essayist. Hij debuteerde in 2017 als dichter met Mijn grote schuld en publiceerde eerder poëzie in DW B en Terras. Daarnaast is hij onder meer kernredacteur van DW B en docent-onderzoeker Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht.

Leen Verheyen

website

Lies Van Gasse

website

Lieve Desmet

website
337093289 591308479550338 6294900602762764507 n

Lisette Lombé

website

Loeke Vanhoutteghem

website
DSC04119

Lotte Dodion

website
Lotte Lola 1

Lotte Lola Vermeer

website

Maarten Inghels

website
3

Martin Malibu

website Martin Malibu ontstond in 2019 als kunstproject van muzikant/theatermaker Marnix Vinkenborg. Na de Martin Malibu-mockumentary, vertoond op oa. Nederlands Film Festival, volgden solo performances van Martin Malibu tijdens clubavonden, dinnershows, expositie-openingen en festivals. Vinkenborg: "Mijn alter-ego Martin Malibu doet alles wat ik nooit zou kunnen doen in het echte leven. Hij is mijn ode aan popcultuur, cultfilms en experimenteel theater".
JBF 7390 0318

Maud Vanhauwaert

website

Max Temmerman

website

Mel Moya

website
1 Portret Michael

Michaël Vandebril

website
Mona al assi

Mona Al Assi

website Mona Al Assi (Palestina) werd als Palestijnse geboren in Syrië in het vluchtelingenkamp Yarmouk. Ze studeerde Engelse literatuur aan de universiteit van Damascus. In Syrië en Dubai groeide ze uit tot een belangrijk mediafiguur. Sinds 2011 woont ze in Zwitserland. Haar gedichten werden al vertaald naar het Frans en Bulgaars. In Fatena’s Poëziesalon zal een selectie van haar werk voor het eerst in het Nederlands te horen zijn.

Mowaffk Al-Sawad

website Mowaffk Al-Sawad (Irak) is schrijver en kunstenaar. Hij ontvluchtte Irak op het einde van de Golfoorlog. Mowaffk publiceerde twee dichtbundels: 'Kort scenario voor een droom' en' Een middag wit als melk'. In 2002 verscheen zijn roman Stemmen onder de zon.
Moya

Moya De Feyter

website Moya De Feyter is schrijver van poëzie, proza en theater. Ze treedt vaak op en is de oprichter van de Klimaatdichters, een dichterscollectief dat zich inzet voor onze planeet. Ze heeft al twee dichtbundels uitgebracht, Tot iemand eindelijk en Massastrandingen.

Mustafa Kör

website
Nasr jamil shaath

Nasr Jamil Shaath

website Nasr Jamil Shaath (Palestina) is een Palestijnse dichter die voortdurend pendelt tussen zijn levens in Noorwegen en Marrakech. Hij debuteerde met de bundel The Hat of Dust is Smoke en publiceerde tot hiertoe vier goed onthaalde poëziebundels. Zijn poëzie is tegelijkertijd to the point en beeldrijk. Hij combineert twist met vrede, ik met jij, het leven met de dood en het zichtbare met het onzichtbare.

Nico Boon

website

Nisrine Mbarki

website Nisrine is schrijver, dichter, vertaler en docent. Ze studeerde aan de HKU op de theaterschool en filosofie aan Tilburg University. Ze is medeoprichter en artistiek leider van Theatergroep Landgenoten. Haar poëzie verscheen eerder in diverse literaire tijdschriften en bloemlezingen in Nederland en Vlaanderen.

Patrick Conrad

website

Paul Bogaert

website
MNA 4253 BL

Paul Verrept

website Paul Verrept (1963) is auteur, grafisch ontwerper en tekenaar. Tussen 1983 en 1987 regisseerde hij theater. In de jaren ‘90 illustreerde hij gedichten van Paul van Ostaijen: Slaap, Sjimpansee en Marc. Daarnaast schreef hij ook prentenboeken, theaterteksten en verhalen. Verrept won de Provinciale Prijs voor Literatuur in 2004 én de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer in 2005 voor Het meisje, de jongen, de rivier (2004). Zijn boek Mist (2006) ontving een jaar later een White Raven Special Mention in München. Zijn recente novelle 'Brandingen' stond op de shortlist van De Bronzen Uil. Werk van hem is in het Arabisch, Frans, Duits, Deens, Spaans, Catalaans, Koreaans, Japans, Grieks en Chinees vertaald. Bovendien zijn verschillende boeken herwerkt tot theatervoorstellingen. Paul Verrept werkt vaak samen met andere kunstenaars: Clara van den Broek, Ingrid Godon, Bart Meuleman, Marc Vanrunxt, Wouter Van Looy, Sara De Bosschere, Luc Nuyens …
Peter holvoet hanssen

Peter Holvoet-Hanssen

website Peter Holvoet-Hanssen (België) is een literaire duizendpoot. Hij noemt zichzelf een “moderne troubadour” omwille van de muzikaliteit in zijn poëzie. Hij heeft heel wat lovenswaardige prijzen op zijn palmares waaronder de Vlaamse debuutprijs, de Dirk Martensprijs voor literatuur en de Arkprijs van het vrije woord. Van 2010 tot 2012 was hij stadsdichter van Antwerpen.

Peter Mangel Schots

website

Peter Theunynck

website
Pieter Delfosse met Taart

Pieter Delfosse

website
Pieter Vande Walle2

Pieter Van de Walle

website

Pim Cornelussen

website

Proza-K

website Yves Kibi Puati Nelen & Cleo Klapholz

Radicale Gezelligheid

website

Ramsey Nasr

website

Reine De Pelseneer

website

Rick de Leeuw

website
Rodaan Al Galidi

Rodaan Al Galidi

website Rodaan Al Galidi (Irak) woont sinds 1998 in Nederland. Naast dichter is hij auteur van verschillende romans, waaronder het nieuwste boek Holland (2020). Dit is het vervolg op de bestseller Hoe ik talent voor het leven kreeg, dat inmiddels ook is verschenen in het Engels. Zijn dichtbundels De herfst van Zorro (2007) en Koelkastlicht (2016) waren genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. De roman De autist en de postduif (2011) won de Literatuurprijs van de Europese Unie. Kort daarna zakte hij voor het inburgeringsexamen.
Roosbeef band 2 Felix Baumsteiger

ROOSBEEF

website
Ruben portret Ilse Philips

Ruben Mardulier

website Ruben Mardulier (1993, Tienen) studeerde in 2015 af aan de Academie voor Circus en Performance Art in Tilburg. In oktober 2016 vormde Ruben samen met Michiel Deprez het kunstenaarsduo 'Mardulier en Deprez (MenD)' waarmee ze zowel zichzelf als circusartiesten als hun directe omgeving op een absurde manier onderzochten. De zomer van 2022 betekende het einde van 'MenD' en de start van een nieuwe artistieke wending waarbij Ruben zich verder ontplooit als multi-mediaal kunstenaar. Net zoals tijdens de maakprocessen van 'MenD' komen concepten voornamelijk tot stand uit observatie en dialoog. Mardulier's werk uit zich voornamelijk in korte activaties, video, installaties en performances met een absurd en vanzelfsprekend karakter. Ruben Mardulier is huisresident van Circuswerkplaats Miramiro (2020-2025) en focusartiest van 30CC in Leuven (2023-2024).

Runa Svetlikova

website
Schermafbeelding 2023 01 25 om 17 06 47

Ruth Lasters

website

Salma Nachi

website
D6a162 74ec0f17bcd143359911eddfbb111e8a jpg

Saskia Stehouwer

website

Seckou Ouologuem

website
PORTRET 149 min 1

Sofie Palmers

website Sofie Palmers (1983) is actrice, theatermaker, schrijfster en audiokunstenares. In 2009 studeerde ze af aan de Toneelacademie van Maastricht. Ze speelde onder andere bij Skagen, Compagnie De Koe, Het Paleis, BRONKS en Martha!Tentatief, en schrijft ook zelf. In 2016 was ze te zien in L’étude (nu slaat de chaos toe), waarin ze zich samen met Sien Eggers en Jessa Wildemeersch afvraagt of de vrouwenrollen in de stukken van Shakespeare de tand des tijds kunnen doorstaan. In 2018 schrijft en speelt ze in Den beer heeft mij gezien, een voorstelling waarvoor ze twee weken met dezelfde collega’s naar Rusland trok. Haar ervaringen in Rusland verwerkte ze in haar eerste podcast Moscow Mania. Sindsdien maakte ze ook het luisterspel voor kinderen Radio Fiona en een audioguide voor de Leuvense Schouwburg en de Asiat site in Vilvoorde. Afgelopen seizoen ging ze in Arenberg in première met haar muzikale solo In de Coulissen en schreef en regisseerde ze de jongerenvoorstelling Off the Record bij fABULEUS. Op het scherm was Sofie te zien in onder andere De Helaasheid der Dingen, En toen kwam ons ma binnen, Zuidflank, Safety First, Vermist en Callboys.
Sofiev

Sofie Verraest

website Sofie Verraest schrijft en treedt op in het Nederlands, Engels en West-Vlaams. Hun poëzie, proza en non-fictie verschenen in tijdschriften in Europa, de VS en Australië. In 2023 won Sofie de VLOED-schrijfwedstrijd, kreeg ze een talentontwikkelingsbeurs van Literatuur Vlaanderen en werd ze door die laatste en Passa Porta geselecteerd voor een schrijfresidentie aan het National Centre for Writing (Norwich). Eerder werd Sofie o.m. gekozen als schrijfresident en -bursaal door Akademie Schloss Sollitude (’22) en de Elizabeth Kostova Foundation for Creative Writing (’18), als talent van het jaar bij Deus ex machina (’22) en als een van de “New Voices in International Writing” van Ninth Letter (VS, ’19). Recente publicaties zijn o.m. de novelle “She Kong” (Failbetter Magazine, ’23) en diens Nederlandse zelfvertaling “Sji Kong” (Deus ex machina, ’22), en de gedichtencyclus “Waking Up Going to Sleep”, opgenomen in Versopolis Poetry Expo ’23. Sofie werkt aan hun debuut, een performance en zichzelf. Die woont in Brussel

Stijn Vrancken

website
Portretfoto

Tania Verhelst

website
180282 10150929514983353 1540041681 n

ten adem

website
Terre portret

Terre Mulier

website Terre Mulier (1994) is schrijver. Hen studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Samen met hun broer Bram maakte die de radiodocumentaire 'Geduld, Californië', die de jubileumeditie van de NTR Radioprijs won. Deze documentaire maakte bovendien deel uit van de tentoonstelling 'Ongehoord' die van 2 april 2021 - 6 juli 2021 te zien was in het Museum Dr. Guislain.

Tijl Nuyts

website

Tone Pauwels

website

Tristan Marquardt

website Tristan Marquardt werd in 1987 in Göttingen geboren en woont in München. Hij is dichter en literatuurbemiddelaar. Zijn debuut das amortisiert sich nicht verscheen in 2013 bij kookbooks. In 2017 gaf hij met Jan Wagner de bloemlezing Unmögliche Liebe. Die Kunst des Minnesangs in neuen Übertragungen uit bij uitgeverij Hanser. Hij is lid van het Berlijnse dichterscollectief G13. Sinds 2012 is hij curator van de leesreeks meine drei lyrischen ichs in München, en sinds 2017 leidt hij samen met Tim Holland en Hannes Munzinger het uitgeverscollectief hochroth München. Verder is hij mede-initiatiefnemer van de Großer Tag der jungen Münchner Literatur en van het initiatief Unabhängige Lesereihen.

Tülin Erkan

website

Veerle De Caestecker

website
Press foto Vieze Meisje solo Fleur De Roeck 1

Vieze Meisje

website Vieze Meisje is pop, performance, humor en rave in één act. Het duo bestaat uit performer-zangeres Maya Mertens en componist Alan van Rompuy (a z e r t y Klavierwerke), die instaat voor de meest acrobatische beats. Samen zorgen ze voor spetterende liveshows die je sneller zullen boosten dan een energy drink. “Life is a vieze cirkel!”

Wim Helsen

website
Yaser Alzayat

Yaser Alzayat

website Yaser Alzayat (° 1966) werd geboren in Sohag en woont in Den Haag. Hij studeerde Engelse Literatuur aan de Assiut Universiteit. Hij werkt als journalist, docent en consultant in verschillende Arabische landen. Zijn werk verscheen in de anthologieën 'I envy the dead' (Caïro, 2008) en 'My blood is polluted with love' (Beirut, 2011). Een nieuwe anthologie "The fear of creatures' verscheen in 2018 bij uitgeverij Al-Mutawasset in Milaan, een jaar later volgde ‘Mijn korte Jeugd’ (Caïro, 2019).

Yella Arnouts

website
Wouter le Duc Yousra Benfquih 2 online

Yousra Benfquih

website
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken
Company number 0809.536.660

email hidden; JavaScript is required

Stay up to date about our projects and events

Subscribe to our newsletter
Supported by:
made by