vrijdag 29 maart 2024

Tot U - Slotshow Mustafa Kör

20:30 Arenberg
Tickets

Mustafa Kör zwaait na zijn tweejarige mandaat als Dichter des Vaderlands feestelijk af. Voor deze avond nodigt Mustafa artistiek verwante zielen uit die hem de afgelopen twee jaar bijstonden: Johannes is zijn naam, Rick de Leeuw, Astrid Haerens & Maud Vanhauwaert zullen met Mustafa het podium betreden. In een avond vol poëzie, muziek & complimenten richt Mustafa zich nog eenmaal tot u.


“jijbentmooizomooi och jij bent zo mooi je bent de mooi ste je hebt ogen om in verloren te lopen zo schone oge”
Dichter des Vaderlands Mustafa Kör

van/met

Mustafa Kör is schrijver en dichter. Hij werd geboren in Konya en groeide op in Opgrimbie in een mijnwerkersfamilie

Mustafa Kör is schrijver en dichter. Hij werd geboren in Konya en groeide op in Opgrimbie in een mijnwerkersfamilie. Hij debuteerde in 2007 met de geprezen roman De lammeren. Mustafa was in 2008 een jaar lang stadsdichter van Genk. Daarnaast ontving hij ook de tweejaarlijkse cultuurprijs van Maasmechelen en de Groene Waterman publieksprijs. Zijn Poëziedebuut Ben jij liefde dat verscheen in mei 2016 kreeg lovende recensies en werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2017. In 2022 volgde hij Carl Norac op als Dichter des Vaderlands van België voor een periode van twee jaar. Het was een parcours dat zich tekende door Mustafa's maatschappelijke betrokkenheid met publieke acties en lyrische rauwe poëzie over thema’s van vandaag.

...
Lees meer
Lees minder

Maud Vanhauwaert is schrijver en tekstperformer. Voor haar poëziedebuut ‘Ik ben mogelijk’ (uitgeverij Querido) ontv

Maud Vanhauwaert is schrijver en tekstperformer. Voor haar poëziedebuut ‘Ik ben mogelijk’ (uitgeverij Querido) ontving ze de Vrouw Debuut Prijs en voor haar bundel ‘Wij zijn evenwijdig_’ (Querido) de Hughues C. Pernathprijs. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. In 2018-2019 was ze stadsdichter van Antwerpen. Daaruit vloeide het boek Het stad in mij (Das Mag), bekroond met de Jan Campertprijs. Ze schrijft twee keer per week een column voor de krant De Morgen en eind september 2023 verscheen bij Das Mag haar debuutroman 'Tosca'.

...
Lees meer
Lees minder

Astrid Haerens is auteur van proza en poëzie. Ze schreef de roman Stadspanters en de poëziebundel Oerhert, die in 2

Astrid Haerens is auteur van proza en poëzie. Ze schreef de roman Stadspanters en de poëziebundel Oerhert, die in 2023 de Poëziedebuutprijs won. Momenteel tourt ze met de poëzieplaat Anger's Family Tree met Maris x Haerens x Lootens. Daarnaast is ze Letterzetter van Kortrijk.

...
Lees meer
Lees minder

Johannes Verschaeve ken je als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets, waarmee hij zowat alle grote podia o

Johannes Verschaeve ken je als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets, waarmee hij zowat alle grote podia onveilig maakte. Na de break-up van de band doet de Gentse Oostendenaar het helemaal alleen als Johannes Is Zijn Naam”. Poëtische, Nederlandstalige teksten kronkelen zich tussen sissende ritmeboxen en primitieve synths. Johannes als een eenzame crooner aan de microfoon.

...
Lees meer
Lees minder

Rick de Leeuw is een Nederlandse schrijver, dichter, zanger, presentator, acteur en muziekproducer. Hij was twintig

Rick de Leeuw is een Nederlandse schrijver, dichter, zanger, presentator, acteur en muziekproducer. Hij was twintig jaar zanger van de rockband Tröckener Kecks. Daarna schreef hij meerdere romans en gedichtenbundels en werd hij bekend van tv-programma’s als De Laatste Show. Op Radio 1 presenteerde hij het muziekprogramma Het hol van De Leeuw. Hij acteerde met KVS en Union Suspecte, vertaalde middeleeuwse poëzie en schreef voor acteur Gène Bervoets een toneelstuk over pater Phil Bosmans. Met Jan Hautekiet speelde hij meerdere succesvolle theatertournees door Vlaanderen en Nederland. Hij is al tien jaar actief voor Te Gek!?, de organisatie die het taboe rond geestelijke gezondheidszorg tracht te doorbreken. Sinds 2015 is De Leeuw tevens voorzitter van Het Ventiel, een bloeiende buddywerking rond mensen met jongdementie. Hij schreef het boek Nooit alleen, over waarom zorgen voor een ander zorgen voor jezelf is.

...
Lees meer
Lees minder
IMG 3404 9b8634f0e4249e47896e3df035390ebd


over Mustafa Kör

Mustafa Kör is schrijver en dichter. Hij werd geboren in Konya en groeide op in Opgrimbie in een mijnwerkersfamilie. Hij debuteerde in 2007 met de geprezen roman De lammeren.

Mustafa was in 2008 een jaar lang stadsdichter van Genk. Daarnaast ontving hij ook de tweejaarlijkse cultuurprijs van Maasmechelen en de Groene Waterman publieksprijs. Zijn Poëziedebuut Ben jij liefde dat verscheen in mei 2016 kreeg lovende recensies en werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2017.

In 2022 volgde hij Carl Norac op als Dichter des Vaderlands van België voor een periode van twee jaar. Het was een parcours dat zich tekende door Mustafas maatschappelijke betrokkenheid met publieke acties en lyrische rauwe poëzie over thema’s van vandaag.

over Dichter des Vaderlands

Dichter des Vaderlands is een literair initiatief van VONK & Zonen, Poëziecentrum en Maison de la poésie, in samenwerking met Passa Porta, Les Midi de la poésie, Maëlstrom en Maison de la Poésie d'Amay. De Dichter des Vaderlands wordt aangesteld voor twee jaar en schrijft minimum zes gedichten per jaar over diverse thema’s die ons land aanbelangen. Om de twee jaar wordt een dichter uit een andere taalgemeenschap aangeduid. Lisette Lombé volgt Mustafa Kör in 2024 op.

Luc daelemans mustafa koe orig

Dichter des Vaderlands

De Dichter des Vaderlands is een literair uitwisselingsproject dat een brug wil slaan tussen de drie taalgemeenschappen. Het biedt de kans om elkaars dichters te leren kennen.

Meer over dit project
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by