zaterdag 23 september 2023

Poetik Bazar: Ontbijt met de Staat van de Poëzie

10:00 Hallen van Schaarbeek
Tickets

Er is weinig zaliger dan in de vroege ochtend uitgebreid ontbijten, en de croissants, koffie en confituur te larderen met poëzie.

Daarom serveren we op de zaterdagochtend tijdens Poetik Bazar een ontbijt voorafgaand aan de Staat van de Poëzie. Dit jaar wordt de Staat uitgesproken door dichter Frank Keizer. Hij werpt vanuit zijn woonplaats Brussel een blik op hoe we de toekomst kunnen vormgeven met poëzie.

Dichters, poëzie-liefhebbers, kunstenaars en organisatoren zijn welkom om aan te schuiven aan de ontbijttafel. Maar onder één voorwaarde: kom met twee.

Tickets worden enkel per twee verkocht. Zo vragen we aan een organisator om een dichter mee te nemen, of aan een dichter een organisator uit te nodigen voor het ontbijt.
Een dichter mag ook een dichter meebrengen. Ben je een liefhebber? Nodig dan een andere (toekomstige) liefhebber van de poëzie uit.

Zo creëren we samen een moment aan tafel om nieuwe mensen te ontmoeten, en om onder het genot van croissants in gesprek te gaan over poëzie.

De Staat van de Poëzie en het ontbijt zijn een coproductie tussen VONK & Zonen en het Poëziecentrum.

vanaf 09u30 aanschuiven aan tafel

10u00 - 11u00 ontbijt

11u00 - 11u40 Staat van de Poëzie door Frank Keizer

Croissant 1323900

Tickets

kostprijs: 10 euro voor een duoticket voor twee personen

(ontbijt & Staat van de Poëzie inbegrepen)

op het programma:

Frank Keizer (1987) is dichter en essayist. Hij publiceerde de bundels Onder normale omstandigheden (2016, genomine

Frank Keizer (1987) is dichter en essayist. Hij publiceerde de bundels Onder normale omstandigheden (2016, genomineerd voor de Poëziedebuutprijs), Lief slecht ding (2019, genomineerd voor de KANTL Prijs voor poëzie), beide bij Uitgeverij Polis. Zijn nieuwste bundel, De introductie van het plot, verscheen in 2022 bij Uitgeverij Pluim en werd genomineerd voor De Grote Poëzieprijs. Hij is mede-oprichter van Samplekanon, redacteur van tijdschrift nY en houdt op Substack een schrijf- en werkdagboek bij, De eenmanswerkgroep. Hij woont en werkt in Brussel.

...
Lees meer
Lees minder
Day4 Be Here 38

Poetik Bazar

Jaarlijkse meertalige poëziemarkt in de Hallen van Schaarbeek. Waar poëten, uitgevers en poeziëliefhebbers uit België, Frankrijk en Nederland zich verzamelen.

Meer over dit project
Contact

VONK & Zonen

Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken

email hidden; JavaScript is required

Op de hoogte blijven van de projecten van VONK & Zonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ondersteund door:
made by