Voyeurs in BXL

Brussel, 2070. Het land Brussel viert zijn onafhankelijkheidsdag. De straten lopen vol. Er wordt gezongen. Op oude sokkels worden nieuwe standbeelden onthuld. Vanaf hun voetstuk luisteren de beelden naar wat er wordt gezegd, geroepen en wat er wordt verzwegen.

Voor haar tweede productie strijkt het collectief ARType neer in Brussel. Ze duikt onder in het verleden en de toekomst van de metropool. Vijf voyeurs resideren in verschillende buurten en absorberen de verhalen en geluiden uit de stad.

De live tekeningen van Brussels illustrator Wide Vercnocke voeren het woord. Jolien Deley en Tim Coenen bouwen de stad op in een weelderige soundtrack en intieme solo’s van cello en gitaar. Het poëtische duo Carmien Michels en Max Greyson laat verschillende stemmen aan het woord in een unieke Brusselse taal.

concept, tekst en spel Carmien Michels en Max Greyson – concept, beeldverhaal en affiche Wide Vercnocke – concept en muziek Jolien Deley en Tim Coenen – scenografie Stef Depover. Een productie van ARType vzw en Vonk & Zonen met de steun van WALPURGIS, Pianofabriek en Passa Porta, Vlaams Fonds der Letteren.

Praktische informatie en boekingen:  

Voyeurs in BXL is een literaire-muzikale productie met literaire performance, klassieke cello, hedendaagse muziek en live illustratie.

Doelgroep: Geschikt voor kleine en grote theaterzalen
Duur: 75 – 100 minuten
Speelperiode: te boeken vanaf maart 2019

Voor bijkomende informatie en boekingen: mail info at vonkenzonen.be

Voorlopige speellijst: 

30.03.2019 Passa Porta, Brussel (datum nog te bevestigen): première

02.04.2019 30CC, Leuven (namiddag)

02.04.2019 30CC, Leuven (avond)

25.04.2019 CC De Kern, Wilrijk

 

Voyeurs in BXL is een voorstelling van ARType vzw i.s.m. VONK & Zonen en met de steun van WALPURGIS, Pianofabriek, Passa Porta en het Vlaams Fonds der Letteren.