VONK & Zonen op Kunstenfestival Watou

Deze zomer slaat het Kunstenfestival van Watou haar tenten voor de 34ste keer op in het gelijknamige kunstdorpje aan de Franse grens. Dichters en beeldend kunstenaars, aanstormend talent en gevestigde waarden, kunstwerken uit binnen- en uit buitenland strijken er neer en vormen een bijzonder kunstenparcours. 

Kunstenfestival Watou nodigde VONK & Zonen uit enkele poëzieprogramma’s samen te stellen. Met o.a. Charles Ducal, Els Moors, Laurence Vielle, Taha Adnan, Fleur Bourgogne, Leonard Nolens, Stefan Hertmans, Delphine Lecompte, Charles Ducal, Michaël Vandebril, Lies Van Gasse, Xavier Roelens, Jan Lauwereyns, Marleen de Crée, Stijn Vranken, Yannick Dangre, Swoon, Jess De Gruyter.

 

CHARLES DUCAL NODIGT UIT

Literaire ontmoetingen

Sinds Gedichtendag 2014 heeft België met Charles Ducal een Dichter des Vaderlands. Een belangrijk element in het project is het samenbrengen van de verschillende taalgemeenschappen. Daarom organiseert VONK & Zonen enkele literaire ontmoetingen met de Belgische Dichter des Vaderlands onder de naam ‘Charles Ducal nodigt uit’.

De eerste editie vindt plaats op Kunstenfestival Watou, en wel op de nationale feestdag, 21 juli. Naast gastheer Charles Ducal zijn de Vlaamse dichter Els Moors, twee Franstalige dichters, Laurence Vielle en Taha Adnan, en de Nederlandse dichter Fleur Bourgonje te gast.

Ook de film ‘Charles Ducal, Dichter des Vaderlands’ van Jess De Gruyter maakt deel uit van dit programma. Kortom: een uitgelezen kans om kennis te maken met de poëzie van Charles Ducal en enkele landgenoten. Dichter en organisator Michaël Vandebril presenteert.

  • Maandag 21 juli 2014
  • Parochiezaal Watou, Blauwhuisstraat.
  • 14u: Charles Ducal, Taha Adnan, Els Moors, Fleur Bourgonje
  • 17u: Charles Ducal, Laurence Vielle, Els Moors, Fleur Bourgonje

 

Documentaire DUCAL

EEN FILM VAN JESS DE GRUYTER

Filmmaker Jess De Gruyter volgde de eerste gevulde maanden van Dichter des Vaderlands Charles Ducal voor en achter de schermen. Hoe komen de gedichten tot stand? Hoe wordt Ducal ontvangen in Wallonië? De Gruyter laat ook zijn goede vriend Bernard Dewulf en de organisatoren aan het woord. De film ‘Charles Ducal, Dichter des Vaderlands’ gaat in première en wordt doorlopend vertoond op het kunstenfestival Watou. Een productie van VONK & Zonen, met steun van het Poëziecentrum (Gent) en Kunstenfestival Watou.

 

 

Poëziekortfilm Cirkel

Met gedichten van o.a. Nolens, Hertmans, Ducal

Videokunstenaar Swoon maakte de poëziekortfilm ‘Cirkel’ waarin gedichten van Leonard Nolens, Stefan Hertmans, Delphine Lecompte, Charles Ducal, Michaël Vandebril, Lies Van Gasse, Xavier Roelens, Jan Lauwereyns, Marleen de Crée, Stijn Vranken en Yannick Dangre een levensverhaal vertellen. De gedichten werden voor de film ingelezen door Vic De Wachter, Michaël Pas en Karlijn Sileghem. 

Naast deze langere filmpoem selecteerde Swoon internationale videopoëzie die doorlopend op Watou wordt vertoond in de ‘Poëzienema’. Swoon geeft op 9 augustus ook een workshop videopoëzie.

INFO EN TICKETS VIA WWW.KUNSTENFESTIVALWATOU.BE