‘Slow Book Festival’ & ‘Stille Nacht’ in Leuven

Slow Book Festival

Ontmoet tien auteurs in intieme kring

Lezen vertraagt. De echte wereld rondom lost op en je wordt meegezogen in de verbeelding van een ander: de auteur. Deze onvervangbare ervaring staat centraal in het eerste ‘Slow Book Festival’ in Vlaanderen. Je ontvangt thuis een boek van een Nederlandstalige topauteur dat je in alle rust kan lezen. Op het festival in bibliotheek Tweebronnen in Leuven op woensdag 13 november 2013 ontmoet je de auteur in levende lijve. In een klein groepje van 15 lezers ga je met hem/haar in gesprek over het boek. Het festival eindigt met een sfeervol lezersfeest waarop enkel slowmuziek wordt gedraaid.

Slow Book Festival & Stille Nacht

Op woensdag 13 en donderdag 14 november 2013 in 30CC Leuven

Voor volgende leesclubs kan je je inschrijven: Andy Fierens en Michaël Brijs met ‘Astronaut van oranje’; Annelies Verbeke met ‘Veronderstellingen’; Chika Unigwe met ‘De zwarte messias’; Christophe Van Gerrewey met ‘Trein met vertraging’ ; Jeroen Theunissen met ‘De omwegen’;  Koen Peeters met ‘Duizend heuvels’ ; PB Gronda met ‘Straus Park’; Peter Verhelst met ‘Geschiedenis van een berg’; Roderik Six met ‘Vloed’ en Saskia De Coster met ‘Wij en ik’.

Stille Nacht

Met Nils Frahm, Maud Vanhauwaert en Chantal Acda

Het eerste Slow Book Festival past in een tweeluik, met als motto ‘Slow is beautiful, silence is everything’. Daags na het boekevenement is er op 14 november 2013 een ‘Stille nacht’, een literair-muzikale avond over stilte. “Er is niet zoiets als een lege ruimte of verloren tijd. Er is altijd iets te zien, iets te horen,” opperde John Cage, de componist van het legendarische 4’33″ minuten stilte. Op ‘Stille Nacht’ gaan muzikanten en schrijvers op zoek naar dat moment dat de zintuigen op scherp zet.

Met bijdragen van schrijfster en filosofe Joke J. Hermsen, Bart Moeyaert, romancier Oscar van den Boogaard, dichter Maud Vanhauwaert, beeldend kunstenares/dichter Lies Van Gasse, Pianist Nils Frahm e.a. 

Pianist Nils Frahm behoort tot de lichting jonge ‘neoklassieke’ componisten en muzikanten en opereert, ook als producer, vanuit zijn eigen Durton Studio in Berlijn. In dit laboratorium werkte hij samen met geestesgenoten Ólafur Arnalds, Peter Broderick en Dustin O’Halloran. Met zijn solo piano-albums groeide zijn schare fans snel. In zijn onconventionele en contemplatieve aanpak van een eeuwenoud instrument kleurt hij buiten de lijntjes van de klassieke canon. Luisteren naar Nils Frahm is binnentreden in zijn persoonlijke microkosmos vol delicate schoonheid en melancholie.

Begin 2012 trok Chantal Acda op uitnodiging van Valgeir Sigurdsson (Björk, Antony & The Johnsons, …) naar IJsland voor een reeks opnamesessies in diens Greenhouse studio. Na een drukbezet voorjaar met Isbells stelde ze op M-idzomer in Leuven haar poëzieproject ‘Nu Nog Even Niet’ voor. Onder meer Spinvis uitte zich intussen als fan. In het najaar van 2012 volgde nog een album van True Bypass, haar project met Craig Ward (ex-dEUS). De afgelopen maanden bracht Chantal heel wat tijd door in de Berlijnse studio van Nils Frahm voor de opnames van een soloalbum. Nils Frahm nodigt haar nu uit als support act.

Meer info

Facebook