Luisterspel ‘Rum en roem’

In de voorstelling ‘Rum en roem’ onthullen schrijver Maarten Inghels en radiomaakster Katharina Smets een literair geheim dat nooit eerder op de FM-band te horen was. Een radiovoorstelling met muziek, jingles en verhalen. Met het vuur van de piratenzenders van weleer breken Smets en Inghels een lans voor het luisteren naar het verhaal dat zich afspeelt in je hoofd.

In dit benevelde luisterspel neemt ‘Rum en roem’ u mee naar de liederlijke wereld van drinkebroers, kroegtijgers en allumeuses. Ontstaat goede literatuur bij gratie van de alcohol? Of is bier en wijn een verderfelijk vergif?

LIVE LUISTERSPEL MET JINGLES EN EEN LITERAIR GEHEIM

Van radiomaakster Katharina Smets en schrijver Maarten Inghels
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/171046102″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

Op tournee

Live luisterspel in de theaterzaal
  • 18/10/2014: Krachtvoer, DE Studio – avondprogramma
  • 22/11/2014: De Nacht van VONK, DE Studio – avondprogramma
  • 18/01/2015: Theaterzaal Peer, Toast Literair – ochtendprogramma*
  • 28/01/2015: De Buren, Brussel – avondprogramma
  • 04/02/2015: CC BELGICA, Dendermonde – avondprogramma *

* In de voorstellingen op 18/01 in Peer en op 04/02 in Dendermonde treden Max Temmerman en Lize Spit ook op.

Biografieën

Katharina Smets organiseert luisteravonden in België en Nederland i.s.m. onder andere Grenzeloos Geluid, In The Dark en het Vlaams-Nederlands huis deBuren. Ze maakt radio voor Radio 1, Klara en de VPRO.
Maarten Inghels is dichter en schrijver. In oktober 2013 verscheen het reportageboek ‘De eenzame uitvaart, 40 verhalen en gedichten bij vergeten levens’ over zijn werkzaamheden als coördinator van ‘De eenzame uitvaart’ in Antwerpen – een project waarbij dichters gedichten schrijven voor mensen die eenzaam worden begraven, zonder familie of vrienden.
Max Temmerman debuteerde in 2011 met de dichtbundel Vaderland, meteen goed voor een nominatie van de C. Buddingh’-prijs. In oktober 2013 verscheen de opvolger Bijna een Amerika, een bundel die op een juiste manier imponeert, met indrukwekkende gedichten van een schrijver die zijn eigen stem niet alleen heeft gevonden, maar ook heeft vervolmaakt. De bundel werd meerdere malen genomineerd en ontving voor het gedicht ‘Beesten’ de Herman de Coninck Publieksprijs 2014.
Lize Spit woont in Brussel en schrijft scenario’s, proza en poëzie. Ze publiceerde in o.a. Tirade, Kluger Hans, Het Liegend Konijn en Das Magazin en was winnaar van Write Now! 2013. Momenteel werkt ze aan een scenario voor een speelfilm en aan een eerste roman.

The first stage is like ordinary drinking, the second when you begin to see monstrous and cruel things, but if you can persevere you will enter in upon the third stage where you see things that you want to see, wonderful curious things.” – OSCAR WILDE