Poëziewagon Wintervonk

Voor het tweede jaar op rij gaat in Wilrijk het sfeervolle Wintervonk-festival door. VONK & Zonen zorgt voor een snuifje poëziemagie. In onze Poëziewagon op de Bist kan je van 4 tot en met 7 januari 2018 samen met dichters Carmien Michels en Max Greyson nieuwjaarsbrieven schrijven. Een compliment voor je favoriete medemens of een wensgedicht voor jezelf?  Komt voor elkaar!

Daarnaast schrijven Max en Carmien ter plekke aan een ‘nieuwjaarsbrief voor Wilrijk’.  Wie binnenstapt in de Poëziewagon, kan deel uitmaken van dat gedicht: “We willen een groot Wilrijks gedicht maken, met daarin alle informatie die Wilrijkenaren ons aanreiken. Alle verhalen en anekdotes zijn welkom, zolang ze maar poëtisch zijn.”

Kan je niet tot in de Poëziewagon raken?  Stuur ons dan je input door. Laat je inspireren door de modelbrief en kruip in je pen. Insturen kan tot en met 15 januari (digitaal naar kern@stad.antwerpen.be of per post naar cc De Kern, Kern 18, 2610 Wilrijk.) Je kan de modelbrief hier downloaden.

Met alle inzendingen schrijven Carmien en Max een groepsgedicht voor Wilrijk dat nog zal nazinderen wanneer de eerste goede voornemens al lang weer gesneuveld zijn…

 

Wintervonk is een initiatief van het district Wilrijk en cultuurcentrum De Kern, in samenwerking met bib Bist, JC Vizit, vzw Matilé en tal van andere partners.