ONZE KINDERJAREN

 

Welke eerste herinneringen hebben mensen? Wat zijn juist herinneringen? Hoe verhouden mensen zich tot hun herinneringen? En hoe maken de herinneringen de mens?

Voor Onze kinderjaren, zijn derde dichtbundel, vroeg Xavier Roelens niet minder dan 365 personen naar hun vroegste herinnering. De anekdotes, beeldflarden en geuren van onder meer Bumba, Harry Potter, David de kabouter, Dikkie Dik, Mowgli en Asterix kneedde hij tot 77 gedichten. In de voorstelling Onze kinderjaren gaat Roelens dieper in op het wetenschappelijke aspect van zijn onderzoek.

In een afwisseling van verhaal en poëzie legt hij de kinderjaren zoals die in de twintigste eeuw beleefd werden, open voor iedereen. Hij laveert tussen wetenschap en fantasie, tussen onbespoten filosofische ernst en verdoken humor. Hij toont in deze ‘kindergedichten voor volwassenen’ het kind als de held in zijn of haar eigen leven en maakt in eenzelfde beweging zichzelf tot de held die hij als kind al droomde te zijn: een professor die net als Barabas door de tijd kon reizen.

Praktische informatie en boekingen:

De voorstelling Onze Kinderjaren is perfect om te programmeren in culturele centra, bibliotheken, boekhandels en literaire festivals. Onze Kinderjaren duurt ongeveer 60 minuten en is geschikt voor kleine zalen tot 50 personen. De voorstelling kan doorlopend worden geprogrammeerd.

Voor bijkomende informatie en boekingen: mail info at vonkenzonen.be

Onze Kinderjaren is een voorstelling van Xavier Roelens i.s.m. VONK & Zonen met de steun van het Vlaams Fonds der Letteren.