‘Heimwee naar Wilrijk’, tien verhalen

Wat gebeurt er als je tien Vlaamse auteurs een verhaal laat schrijven over Wilrijk? Dan krijg je een prachtige boekpresentatie, een literaire avond en veel schoon volk op de been. Voor het erfgoedproject ‘Heimwee naar Wilrijk’ selecteerde De Kern tien Wilrijkse foto’s van lang en minder lang geleden. Evenveel vooraanstaande auteurs kregen de opdracht er een begeleidend kortverhaal bij te schrijven. Sommige verhalen zijn compleet verzonnen, anderen beschrijven waar gebeurde geschiedenissen.

Bloemlezing

De verhalen werden gebundeld in de bloemlezing ‘Heimwee naar Wilrijk’. Met bijdragen van Annelies Verbeke, Paul Mennes, An Olaerts, Bart Van Nuffelen, Erik Vlaminck, Saskia de Coster, Benno Barnard, Stijn Tormans, Andy Fierens en Tommy Wieringa.

Op de boekpresentatie lezen vijf auteurs hun kortverhaal voor aan het publiek. Grote kleppers zijn het,  zoals Annelies Verbeke (Slaap!), Erik Vlaminck (Wolven huilen), Benno Barnard (Krijg nou de Lyriek), Bart Van Nuffelen (Onderzeeboot) en Andy Fierens (Grote smerige vlinder). Zangeres Katleen Scheir (The Golden Glows) en gitarist Rob Deckx verzorgen de muzikale intermezzo’s. Vanessa Broes praat het geheel aan elkaar.