Achterafgedichten in gedichtendagbundel

Op 30 januari begint de Poëzieweek met de jaarlijkse Gedichtendag. Voor de gelegenheid delen Stichting Lezen, NMBS en  Poëziecentrum 16.000 exemplaren van de mini-poëziebundel ‘Iedereen Leest verwonderd’ uit aan treinreizigers. In het boekje blikken dichters Delphine Lecompte, Maarten Inghels, Max Temmerman, Ruth Lasters en Michaël Vandebril vol verwondering terug op gebeurtenissen van het voorbije jaar. Eerder verschenen hun gedichten als ‘Achterafgedicht’ in De Morgen. Als uitsmijter biedt de bundel het allereerste gedicht van kersvers Dichter des Vaderlands Charles Ducal en enkele poëzieleestips.

Met de actie willen de initiatiefnemers benadrukken dat de trein een ideale plek is om te lezen en om even weg te dromen bij gedichten. Het boekje is vanaf 30 januari te beluisteren op www.luisterpuntbibliotheek.be en beschikbaar in de 16 gevangenisbibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Maar ook onderaan dit bericht kan u het boekje lezen of via deze link.

‘Iedereen Leest verwonderd’ is een initiatief van Stichting lezen, NMBS en Poëziecentrum naar aanleiding van Gedichtendag/Poëzieweek 2014, met medewerking van VONK & Zonen. Iedereen Leest is een project van Stichting Lezen i.s.m. NMBS.