De Nacht van PAFKE

HET STOND IN DE STERREN geschreven: na de succesvolle eerste editie van de Nacht van VONK vorig jaar in DE Studio volgt de tweede aflevering op 28 november 2015.

Naast een uit de kluiten gewassen hommage aan Jean-Marie Berckmans, de koning zaliger van de Antwerpse literaire onderwereld, geeft VONK & Zonen het podium aan een aantal oude en jonge hemelbestormers die nieuw werk op het podium presenteren.

Het centrale programma, ‘De nacht van PAFKE’, is een hommage aan Jean-Marie Berckmans die zeven jaar geleden van deze aardbol verdween. Heel wat muzikanten en schrijvers bereiden een speciale act voor om Pafke te eren, waaronder Rudy Trouvé, Circus Bulderdrang (éénmalige reunie!), Elvis Peeters & Perverted, Marcel Vanthilt, Sara De Bosschere, Kristien De Proost, BOOKERS & HOOKERS, Serge Baeken, The Valerie Solanas, Bert Dockx, Didi de Paris en meer gespuis. Uiteraard eindigt dit alles in een lekker psychotisch boekenbal met dj’s Oliver Alex en Bert Lezy.

Het ‘Poëziebordeel’ opent opnieuw haar deuren met geheel vers vlees in de kuip: deze keer vermommen zich Sylvie Marie, Ruth Lasters, Moya De Feyter en Antoine Boute als poëziehoeren die u zonder verpinken rond hun vinger draaien met hun heerlijke verzen.

Met ‘Het is 2015’ stelt het literaire collectief Omfloerst enkele van de jongste dichters uit het Nederlandstalige gebied aan u voor: hemelbestormers, lyrici, hielenlikkers en maatschappijcritici worden zorgvuldig tegen elkaar uitgespeeld. Met Maarten van der Graaff, Frank Keizer, Arno Van Vlierberghe, Mathijs Tratsaert, Robin Ramael, Jeroen van Rooij, Charlotte Van den Broeck en Lieke Marsman.

Luuk Gruwez en Benno Barnard gaan in het programma ‘Oud Zot’ met alle plezier de strijd aan tegen het jonge geweld. Beiden zijn zij romantische jongemannen van zestig voor wie ‘hedendaagsheid’ een begrip is dat hun lachlust opwekt.

Graag maken we ook plaats voor enkele ondernemende schrijvers die het één en ander uitproberen op deze fonkelende nacht, Han van der Vegt, Carmien Michels en Lies Van Gasse & Jan Klug.

PRAKTISCH

Zaterdag 28 november, vanaf 20u STIPT!.

DE Studio, Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen.

Tickets: vvk 8 EUR / add 12 EUR / add voor 21u 10 EUR: 03 202 46 46 of online.

Klik hier voor pdf programmakrant De Nacht van PAFKE.

De Nacht van PAFKE is een organisatie van VONK & Zonen i.s.m. DE Studio en Villanella, met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en de stad Antwerpen.

  • Programma: Michaël Vandebril en Kris Verdonck
  • Ontwerp affiche + krant: Bert Lezy
  • Pers: Saskia Liénard (saskia.lienard@telenet.be)