De Ronde van België/ Le Tour de Belgique

Foto Guy Kokken

Sinds Gedichtendag 2016 is Laurence Vielle onze Franstalige Dichter des Vaderlands.  Laurence Vielle maakt met VONK & Zonen een poëzievoorstelling waarin ze haar belevenissen vertelt als Dichter des Vaderlands. De nieuwe Dichter des Vaderlands 2018-2019, Els Moors, is haar compagnon de route in deze reizende voorstelling.

Laurence en Els lezen, zingen, dansen en fluisteren, over de aanslagen in Brussel, asielzoekers, ontmoetingen op de trein, vogelgezang, en hun zoektocht naar ‘het poëtische middelpunt van België’. Samen met muzikant Vincent Carcara en live tekenaar/dj Bert Lezy houden ze graag bij u halte om de tijd stil te zetten met poëzie. 

Praktische details:
Culturele centra, bibliotheken, boekhandels en literaire festivals zijn perfecte stopplaatsen voor De Ronde van België/ Le Tour de Belgique. De voorstelling duurt ongeveer 70 minuten (zonder pauze)  en is geschikt voor kleine zalen tot 200 personen. De Ronde van België/ Le Tour de Belgique is beschikbaar van oktober 2017 t/m einde januari 2018. Wil u de voorstelling boeken? Mail voor de voorwaarden naar info@vonkenzonen.be.

Voorlopige speellijst:

6/10/17. Première in Bibliotheek De Krook, Gent (samenwerking met het Poëziecentrum)

19/11/17. La Maison de la Poésie, Namur

24/11/17. Biblio et ludothèques de Watermael-Boitsfort, Brussel

2/12/17.  DEStudio, Antwerpen (Beat Night)

 

 

De Ronde van België/ Le Tour de Belgique is een productie van VONK & Zonen met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Dichter des Vaderlands is een samenwerkingsinitiatief tussen Midis de la Poésie, VONK & Zonen, fiEstival Maelström, Poëziecentrum, Maison de la Poésie d’Amay, Maison de la Poésie de Namur, Passa Porta en Jeugd & Poëzie, met de steun van Promotion des Lettres, het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Nationale Loterij.  Meer weten over de Dichter des Vaderlands? Bezoek www.dichterdesvaderlands.be