De Bronstige bazooka’s presenteren: World Reet Center

 “Dames en heren uit de cultuursector: gelieve deze baldadigaards te boeken. het is dada en gaga, het is van den hond zijn kloten, het is van bomen zagen zonder planken, het is kak van de minoe, en ongeveer het beste dat ik in lange tijd heb gezien (…)” (Jeroen Olyslaegers)

Andy Fierens en Michaël Brijs speelden samen in de literaire trashformatie Andy & the Androids en schreven in 2013 de sciencefictionroman Astronaut van Oranje. Geïnspireerd door het dadaïsme schreven ze het sms-gedicht World Reet Center. De verzen werden op toon gezet en worden live gebracht  door het speciaal hiervoor opgerichte 30-koppige koor De Bronstige Bazooka’s.

World Reet Center is een gestoord maar ook sacraal mini-oratorium waarin het puberale wordt gesacraliseerd en goede smaak wanhopig en helaas tevergeefs vecht voor zichzelf. World Reet Center ging succesvol in première in december 2016 en kan nu geboekt worden. Een fragment van het oratorium ziet u hier:

Over de makers:

Michaël Brijs is muzikant, performer en auteur. Zijn band The Valerie Solanas verwierf een bescheiden cultstatus en speelde o.a. in New York en Japan. Als fluitist is hij verbonden aan het Scoreman Orchestra van Thomas de Prins en werkt hij freelance voor het Brussels Jazz Orchestra. Hij maakte de muziektheaterproductie Beat The Hippo’s, over de beat generation en werkte mee aan de productie Rumble in the Jungle van SIN Collectief.

Andy Fierens is bekend als dichter en performer. Verder werkte hij als theaterauteur, acteur en cartoonist. Fierens trad talloze keren op, niet enkel in de lage landen maar ook in Frankrijk, Duitsland, Canada, Roemenië, Japan en Zuid-Afrika. Zijn optredens zijn een pittige cocktail vol gezonde ingrediënten: zelfspot, absurde levenswijsheid en een flinke scheut punk power. Zijn werk verschijnt bij De Bezige Bij en wordt vaak omschreven als ‘sociaal surrealisme’.

Praktisch
De voorstelling duurt 20 minuten en is perfect geschikt voor literaire festivals. World Reet Center kan het hele jaar door worden geboekt, de Bronstige Bazooka’s worden op vraag bij elkaar geroepen. Voor voorwaarden en boekingen: mail naar info@vonkenzonen.be.