Bewoond door iets groters

Een literaire-muzikale voorstelling die halt houdt bij twee jaar Dichter des Vaderlands, met Charles Ducal, Laurence Vielle, Jokke Schreurs & Filip Jordens.

Begin 2016 geeft Charles Ducal de fakkel van Dichter des Vaderlands door aan zijn Franstalige collega Laurence Vielle. In de literaire en muzikale voorstelling ‘Bewoond door iets groters’ blikt Ducal terug op twee drukke en inspirerende jaren dat hij met deze titel door het land trok. Ducal vertelt over verrassende ontmoetingen, verwachte tegenstand en onverwachte ontroering die hem overkwamen. En natuurlijk brengt hij met verve zijn heldere en toegankelijke verzen die uitdrukking geven aan zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. De thema’s die hij aanraakt (de angst niet mee te kunnen, de kracht van onze stem, oorlog, de rol van onderwijs, …) leggen kruisverbanden tussen aangrijpende persoonlijke invalshoeken en maatschappelijk onrecht. Muzikanten Jokke Schreurs en Filip Jordens brengen gedichten van Ducal op muziek. Ducal neemt als gastdichter de nieuwe Dichter des Vaderlands 2016-2017 mee, de geweldige Laurence Vielle. Zo is ook die andere kant van dit prachtige Belgenland vertegenwoordigd.

‘Bewoond door iets groters’ is een productie van VONK & Zonen i.s.m. Poëziecentrum en met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

SPEELLIJST

2015

29/10 boekpresentatie Bewoond door iets groters in Brussel en Gent

24/11 Leuven (Wagehuys) – première – klik hier voor tickets

12/12 Antwerpen (CC Deurne) – klik hier voor tickets

18/12 Brussel (Théatre Poème 2) – klik hier voor tickets (Franstalige voorstelling)

2016 

8/1 Hasselt (kunstencentrum Belgie) – klik hier voor tickets

27/1 aanstelling Laurence Vielle als Dichter des Vaderlands, Brussel (Passa Porta)

4/3 Oostende (Vrijstaat O.) – klik hier voor tickets

 

BEZETTING

Dichters: Charles Ducal en Laurence Vielle

Muzikanten: Jokke Schreurs, Filip Jordens met gastoptreden van Gwen Cresens (première en Hasselt) en Sacha Van Loo (Deurne, Brussel en Oostende)

Decor: Kristof Morel

Video: Jess De Gruyter

Live Visuals: DAXX

Techniek: Erwin Sampermans

Campagnebeeld en drukwerk: Andy Huysmans

Coördinatie: Michaël Vandebril